Çöpü paraya dönüştüren makine geldi!

Çöpü paraya dönüştüren makine geldi!

Karton, plastik ve diğer ambalaj malzemelerini paraya dönüştüren makine geldi

Çöpü paraya dönüştüren makine geldi!
16px
24px
10.05.2013 11:58
ABONE OLgoogle

 

Çöp makinesi üreticisi Danimarkalı Mil-Tek Türkiye’ye geliyor. Ortak yatırım ya da teknik destekli ticari işbirlikleri için yatırımcılarla görüşen Mil-Tek, önümüzdeki aylarda Türkiye ofisini İstanbul’da açmayı planlıyor.
 
Türkiye’de pazarına girmek için partner arayışı içinde olduklarını belirten Mil-Tek’in Kurucusu ve CEO’su Kristian Skannerup, “Türkiye dünyanın en büyük ekonomilerden biri. İlerleyen yıllarda daha da büyüyeceği tahmin ediliyor. Bu nedenle Türkiye’ye yatırım yapma kararı aldık” diyor. 
 
90’lı yılların başında Danimarka’nın küçük bir kasabasında kurulan şirket şimdi kendi alanında Avrupa’nın en büyük üreticilerinden biri. Mil-Tek’in 32 ülkede 55 distribütörü var. Kısa bir süre önce Danimarka’da ürünlerin montajını kendilerinin yapmaya başladığı yeni bir tesise taşındılar. Çöp toplama makinesi karton, plastik ve diğer ambalaj malzemelerinden oluşan yüksek hacimde geri dönüştürülebilir atığın sıkıştırılmasını sağlıyor.
 
Piyasadaki çöp toplama makinelerin çoğu hidrolik. Ancak Mil-Tek patentli bu çöp toplama makinesi havayla çalışıyor. Bu özelliğiyle dünyanın ilk pnömatik (havayla çalışan) çöp toplama makinesi unvanına sahip. Hidrolik makinelere göre daha az gürültü çıkaran bu yenilikçi çöp toplama makinesi aynı zamanda daha ekonomik bir ürün. Mil-Tek hakkında daha detaylı bilgi almak için Danimarka Konsolosluğu’ndan Seda Kayrak ile iletişime geçebilirsiniz. 
 
Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde