Çöp torbasında büyük kavga

Çöp torbasında büyük kavga

Koroplast ile Provel firması arasında 'doğada çözünür çöp torbası' kavgası başladı.

Çöp torbasında büyük kavga
16px
24px
22.06.2011 08:45
ABONE OLgoogle

Koroplast ile Provel firması arasında 'doğada çözünür çöp torbası' kavgası başladı. İki markanın 'ilk ve tek olma' tartışması mahkemeye taşındı. Koroplast Ticari Mahkeme'ye gidiyor

Esnek ambalaj işinde faaliyet gösteren Korozo ile piyasaya yeni giren Parex arasında çöp torbası kavgası çıktı. Parex'in son reklam filminde, "Tüm serisi doğada çözünebilen ilk ve tek marka" tabirini kullanması Korozo'yu çileden çıkardı.

Korozo'nun Satış ve Pazarlama Direktörü Cüneyt Oktay, "Sadece başına 'tüm serisi' ekleyip ilk ve tek marka unvanını sahiplenmek etik değil. Ürünleri piyasadan toplatana kadar uğraşacağız" dedi. Reklam Özdenetim Kurulu'na şikayette bulunduklarını ancak burada istedikleri sonuca varamadıklarını dile getiren Oktay, "Doğada çözünebilen ilk çöp torbasını yapan firma biziz. İlk ve tek olma iddiasını kullanmaya hakları yok" dedi.

Reklam Özdenetim Kurulu'ndan sonra işi Ticaret Mahkemesi'ne götürmeye hazırlandıklarını dile getiren Oktay, "Doğada çözünür çöp torbası tüketimi Türkiye'de yoğun değil. Bu yüzden 4 seri ürettik. Parex dışında piyasada Güç Plastik doğada çözünür olmamasına rağmen 2 yıldır ürünlerini satıyor. Bu da sorun" dedi.

Maliyete katlandık reklam hakkımız

Parex markasının kurucularından Provel'in Genel Müdürü Ferhat Sucu ise, serinin tamamının doğada çözünür olduğu ilk ve tek marka olduklarını, bunu da reklamlarında dile getirdiklerini söyledi. Sucu, tüm serinin doğada çözünebilir olması için ekstra yüzde 7-8 maliyete katlandıklarını söyledi. Çerkezköy'de 20 bin ton kapasiteli çöp torbası tesisi yaptıklarını belirten Sucu, "Her yerde haklılığımızı savunuruz" dedi

Pınar Çelik/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde