Contemporary İstanbul'da baskına uğrayan heykelle ilgili yeni gelişme

Contemporary İstanbul'da baskına uğrayan heykelle ilgili yeni gelişme

Ali Elmacı heykeli Contemporary İstanbul'dan çekme kararı aldı

Contemporary İstanbul'da baskına uğrayan heykelle ilgili yeni gelişme
16px
24px
04.11.2016 14:08
ABONE OLgoogle

Dün akşam Türkiye’nin en önemli çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul, dün akşam bir grubun baskınına uğramıştı.

Sergilenen bir heykeli kaldırılmasını isteyen grubun etrafa zarar vermemesi için yetkililer eseri geçici olarak kaldırmıştı.

Dün 22.00 civarında Contemporary İstanbul bir basın açıklaması yaparak eserin kalacağını söyledi. Ancak sanatçı Ali Elmacı, eseri fuardan çekme kararı aldı.

Çağdaş sanat fuarına ‘Abdülhamit’ baskını

Ali Elmacı, heykelle ilgili bir basın açıklaması yaparak şunları söyledi:

İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen Contemporary İstanbul çağdaş sanat fuarında yer alan bir eserime yönelik oluşan tepkiyi üzüntüyle takip ettim. Ülkemizin olağanüstü bir dönemden geçtiği süreçte,toplumumuzu artık iyiden iyiye yoran, yaşama sevincimizi aşağı çeken gerginlik unsurlarına bir yenisini eklememek adına eserimi Contemporay İstanbul’dan çekme kararı aldım.Bu süreçte bana gösterdiği yakın destekten ötürü Contemporary İstanbul Yönetimine, tüm sanat emekçilerine ve dostlarıma teşekkür ederim. Contemporary İstanbul, dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada eserin fuarın kapanışına kadar sergilenmeye devam edeceğini belirtmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde