Conrad İstanbul'a en yüksek teklif kimden geldi?

Conrad İstanbul'a en yüksek teklif kimden geldi?

Conrad İstanbul'un yüzde 26 hissesi için en yüksek teklifi hangi şirket verdi?

Conrad İstanbul'a en yüksek teklif kimden geldi?
16px
24px
13.06.2013 21:02
ABONE OLgoogle

Conrad İstanbul'un yüzde 26 hissesi için en yüksek teklifi Aksoy Holding verdi.

Yeditepe Beynelminel Otelcilik'e ait Conrad İstanbul'daki yüzde 26 SGK hissesi için en yüksek teklifi 78.9 milyon TL ile Aksoy Holding verdi. İhaleye Aksoy Holding, Cengiz İnşaat, Türkerler İnşaat ve Verusaturk Girişim Sermayesi YO olmak üzere dört yatırımcı teklif vermişti. Yeditepe Beynelminel Otelcilik'te yüzde 26'lık SGK payının yanı sıra, Conrad International Cooperation'ın yüzde 25, ihaleye teklif veren Aksoy Holding ortaklarından Erdal Aksoy'un yüzde 24.2 ve Erol Aksoy'un yüzde 24.2 hissesi bulunuyor.

Aksoy Holding; Turcas Petrol, Socar gibi iştirakleriyle enerji sektöründe de faaliyet gösteriyor. İhale de en yüksek teklif 54 milyon lira oldu. Elemeli ilk turda 65 milyon lira ile en düşük teklifi veren Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ elendi. İkinci elemeli turdan sonra ise en düşük teklifi veren Türkerler İnşaat Turizm, Madencilik, Enerji, Üretim, Ticaret ve Sanayi AŞ ihaleye devam edemedi. Daha sonra 78 milyon 735 bin başlangıç fiyatı ve 10 bin lira asgari artırım aralığıyla açık artırmaya geçildi.

Açık artırmanın son bölümüne Aksoy Holding AŞ ile Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ kaldı. En yüksek teklifi 78 milyon 875 bin lira ile Aksoy Holding verdi.  Mart 2012 itibarıyla 268 çalışanı olan 25,243 metrekare alan üzerine kurulu ve 1,182 yatak kapasiteli Conrad Otel'in 2011 faaliyet sonuçlarına göre 86.23 milyon toplam geliri ve 42.65 milyon lira faaliyet kârı bulunuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde