Commerzbank'tan TL uyarısı

Commerzbank'tan TL uyarısı

Dün açıklanan reform paketine yönelik eleştirilerde bulunan Commerzbank, dolar/TL'de yukarı yönlü bir trend izleneceği öngörüsünde bulundu.

Commerzbank'tan TL uyarısı
16px
24px
11.04.2019 11:07
ABONE OLgoogle

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın dün açıkladığı yeni reform paketine ilişkin değerlendirmede bulunan Commerzbank, reform programının itiraz ve ikazlarla beraber geldiğine işaret ederek Türk Lirası'nın önümüzdeki aylarda zayıflayabileceğini belirtti.

"Dolar/TL paritesinde önümüzdeki aylarda yukarı yönlü bir trend izleneceğini tahmin ediyoruz" görüşünü dile getiren Commerzbank, Albayrak'ın gıda tedarik zinciri konusunda dün ortaya koyduğu reformun, enflasyon ile başa çıkmakta yetersiz kalabileceğini düşündüklerini ifade etti.  Yeni Reform Paketi'nde neler var? İşte ekonominin yeni yol haritası

Dünya gazetesinin aktardığı habere göre, banka bilançolarındaki belirli sorunlu kredilerin özel bir 'kötü banka' veya girişim fonuna aktarılması planının 'faydalı' olabileceğine değinen Commerzbank, ancak bunun piyasa katılımcılarının 'bu yükümlülüklerin nasıl oluştuğunu unutacakları ve aniden bankaları sağlıklı olarak görecekleri' anlamına gelmediğini vurguladı.  Analistler: Albayrak’ın mesajları birbiriyle çelişiyor, detay yok

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde