Çöl sıcağı geliyor: İstanbul 48 dereceyi görecek

Çöl sıcağı geliyor: İstanbul 48 dereceyi görecek

En son 2009’da görülen “El Nino” (Yaramaz Çocuk) atmosfer olayının aşırı sıcaklarla yeniden geldiği belirtildi. Prof. Şen: El Nino 2016 baharına kadar devam edecek. Kuraklık yaşayabiliriz

Çöl sıcağı geliyor: İstanbul 48 dereceyi görecek
16px
24px
31.07.2015 05:49
ABONE OLgoogle
Son günlerde ülke genelinde yaşanan aşırı sıcaklara, Büyük Okyanus’taki deniz suyu yüzey sıcaklığının artmasından kaynaklanan ve en son 2009’da görülen “El Nino” (Yaramaz Çocuk) atmosfer olayının neden olduğu ve ilerleyen dönemde kuraklık görülme ihtimali bulunduğu bildirildi. 

İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, rüzgarın da hafiflemesiyle ülke genelinde sıcaklıkların “tavan” yaptığını söyledi. İstanbul’da sıcaklıkların 35 dereceyi geçebileceğini anlatan Şen, “Yüzde 60-65 nemle, hissedilen sıcaklık 45-48 dereceye çıkıyor. İlginç bir şekilde, ülkenin kuzeyi, Akdeniz bölgesinden daha sıcak” dedi. 

Çöl sıcağı gelecek

Hafta sonu sıcaklıkların gerileyeceğini belirten Şen, “Ancak önümüzdeki haftadan itibaren Arap Yarımadası üzerinden yeni bir sıcak hava dalgası gelecek ve bugünkü değerleri de aşacak. Türkiye ağustosu da sıcak olarak geçirecek” diye konuştu. Prof. Dr. Orhan Şen, kuvvetli sıcaklıklar ve alışılmadık meteorolojik olayların 2 önemli nedeni olduğunu belirterek, şöyle devam etti: 

“Küresel ısınma ilk neden. Asıl önemli neden ise martta başlayan ve 2016 baharına kadar devam edeceği öngörülen El Nino. bu atmosfer olayı 12 ay veya daha fazla sürebilmektedir.” 

Tren seferleri aksıyor

Hava sıcaklığı tren seferlerini de etkiledi. Raylardaki genleşme nedeniyle trenlerin hız yapmaması yüzünden Bandırma-İzmir seferini yapması gereken 17 Eylül Ekspresi, 1 saat 20 dakika rötarla Bandırma’ya gelebildi. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde