Çok zengin ülkeyiz! 60 milyona inşa edildi, açılmadı!

Çok zengin ülkeyiz! 60 milyona inşa edildi, açılmadı!

Balıkesir’in yeni havalimanına, 6 aydır tek sefer bile yapılmadı. CHP’li vekil Şahin, “60 milyon TL’lik proje, potansiyel yok diye hizmete açılmıyor. Yapılan yatırım boşa gitmemeli. Takipçisiyim” dedi...

Çok zengin ülkeyiz! 60 milyona inşa edildi, açılmadı!
16px
24px
03.08.2020 06:23
ABONE OLgoogle

Balıkesir'e, Koca Seyit Havalimanı'nın yanı sıra ikinci bir havalimanı inşa edildi. 420 dönüm üzerine yapılan Balıkesir Merkez Havalimanı'nın maliyeti 60 milyon TL oldu. Yeni havalimanı, geçen 10 Şubat'ta hizmete açıldı. Ancak aradan yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen havalimanına tek bir sefer bile yapılmadı.

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, bu durumu TBMM'ye taşıdı ve Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'na “Balıkesir merkezde inşa süreci tamamlanan havalimanının ne zaman hizmete açılması planlanmaktadır? Havalimanının uçuş takvimine alınmamasının gerekçesi nedir?” diye sordu.  60 milyon liraya yaptırılan Balıkesir'in ikinci havalimanı 'potansiyeli yok' diye kullanılmıyor

Önergeye cevap veren Bakan, “Havalimanı, her türlü sefer talebine cevap verebilecek kapasitededir” bilgisini verdi. 

420 dönüm üzerine yapılan Balıkesir Merkez Havalimanı, geçen 10 Şubat'ta hizmete açıldı. Ancak kullanılmıyor.

POTANSİYELİ YOK DİYE

Karaismailoğlu, uçak seferlerinin neden başlatılmadığı sorusunu ise “Havalimanlarına düzenlenen seferlerin çeşitliliği, fiyat uygulamaları ve zamanları, bölgenin yolcu potansiyeline bağlı olarak havayolu kuruluşlarının filo büyüklükleri ve ticari tercihleri doğrultusunda havayolu kuruluşlarınca belirlenmektedir” diye cevapladı.

Bakan'ın cevabına tepki gösteren CHP'li Şahin şunları söyledi; “Balıkesirlilerin uzun zamandır talebi olan havalimanı, hazır olmasına rağmen kullanılmıyor. 60 milyon TL harcanan proje, potansiyel yok denilerek hizmete açılmıyor. Halen bir sefer dahi düzenlenmedi. Hemşehrilerimiz, havalimanının derhal tam kapasite hizmete girmesini bekliyor. Yapılan bu yatırımın boşa gitmemesi için gerekli çabayı gösterecek, bu meselenin takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

Zekeriya Albayrak/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde