Çocuktan al icrayı

Çocuktan al icrayı

İcra takiplerinin çocuklar üzerinden yapılması yasaklansa da sonuç değişmedi Adana'da bir polis, okuldan takip ettiği bir küçüğün ailesine borcunu bildirdi.

Çocuktan al icrayı
16px
24px
28.10.2006 10:22
ABONE OLgoogle

Borçlu anne-babaları bulabilmek için okula giden çocuklarının üzerinden adreslerine ulaşılması, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan veto yemişti. Bakan Hüseyin Çelik, icra takiplerinin kesinlikle çocuklar üzerinden yapılmayacağını açıklamıştı.

 

Ancak iddiaya göre, Adana Seyhan'da Denizli Karakolu'ndaki bir polis memuru, Petrol Ofisi İlköğretim Okulu'na giderek icralık olan M.K.'nin oğlu S.K.'yi aradı. Okul Müdürü İsmail Kutluay, çocuğun ikamet adresini vermedi. Fakat yardımcısı Şükrü Güleşer'in, adres vermese de polisin öğrenciye ulaşmasını sağladığı ileri sürüldü.

SERVİSİ İZLEDİ
Servis aracını takip eden polis memuru ise S.K.'nin evini tespit edip annesi S.K. ile görüştü ve icrayı tebliğ etti. Olayın duyulması üzerine Milli Eğitim Bakanlığı inceleme başlatırken, kalp hastası olan küçük çocuğun yaşananlardan son derece olumsuz etkilendiği belirtildi.

Takvim

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde