Çocuk İnovasyon Ödülü’nü Etiyopyalı kardeşler aldı

Çocuk İnovasyon Ödülü’nü Etiyopyalı kardeşler aldı

Türkiye inovasyon tarihi açısından önemli bir adım daha atıldı ve ilk kez Çocuk İnovasyon Zirvesi (ÇİZ) gerçekleştirildi

Çocuk İnovasyon Ödülü’nü Etiyopyalı kardeşler aldı
16px
24px
06.06.2016 13:57
ABONE OLgoogle
Türkiye’de ilk kez verilen Çocuk İnovasyon Ödülü’nü Etiyopyalı iki kardeş aldı. İnovasyon şiiri ve akıl küpü gösterisiyle ‘Herkes inovasyon yapabilir’ mesajı veren 8 yaşındaki Muhammed, 10 bin TL’lik ödülle 4 yıldır gidemediği Etiyopya’daki ailesini ziyaret edeceğini açıkladı.

Türkiye inovasyon tarihi açısından önemli bir adım daha atıldı ve ilk kez Çocuk İnovasyon Zirvesi (ÇİZ) gerçekleştirildi. İstanbul’da gerçekleştirilen ve tam gün süren ÇİZ’de bir ilk daha yaşandı ve Türkiye’nin ilk Çocuk İnovasyon Ödülü verildi.

Elvan Grubu’nun kurucusu Mustafa Kadiroğlu adına düzenlenen Mustafa Kadiroğlu Çocuk İnovasyon Ödülü’nü, inovasyon şiiri ve akıl küpü gösterisiyle ‘Herkes inovasyon yapabilir’ mesajı veren 8 yaşındaki Etiyopyalı Muhammed ve kardeşi Abdullah aldı. Etiyopyalı kardeşler, 10 bin TL’lik ödülle 4 yıldır gidemedikleri Etiyopya’daki ailelerini ziyaret edeceklerini açıkladılar.

Türkiye’ye gelmek uzaya çıkmak gibi!..

Bahçelievler Kaymakamlığı’nın öncülüğünde organize edilen ÇİZ’de sahneye çıkan Türkiye’nin en genç astronotu ve 2017’de uzaya ilk çıkacak Türk olmaya hazırlanan Halil Kayıkçı, uzayla ilgili serüveni anlattı. Halil Kayıkçı’dan sonra sahne alan 8 yaşındaki Etiyopyalı Muhammed Ahmed, ‘Herkes inovasyon yapabilir’ temalı inovasyon şiirini okudu:

Uzaya çıkmak insanlık için bir inovasyondur.
Ancak inovasyon yapmak için illa uzaya çıkmak gerekmez.
Yeni bir adım atmak, yeni bir şey yapmak da inovasyondur.
Benim Etiyopya’dan Türkiye’ye gelmem de bir inovasyondur.
Dolayısıyla siz de inovasyon yapabilirsiniz.

İnovasyonun çocukluğuna iniyoruz

Şiir sonrası bir de akıl küpü gösterisi yapan Muhammed ve Abdullah kardeşler zirvede büyük ilgi gördü. Elvan Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, Mustafa Kadiroğlu Çocuk İnovasyon Ödülü’nü Etiyopyalı kardeşlere verme gerekçelerini şöyle açıkladı: “Asıl ödüller 2017’de olacak ve sonra geleneksel hale gelecek. Bu yılki sadece bir duyuru ve anons niteliği taşıyor. Öte yandan bu çocuklar 3 dil biliyorlar. Muhammed’in ‘Herkes inovasyon yapabilir’ mesajı da çok önemliydi. Biz bu süreçle inovasyonun çocukluğuna iniyoruz. Çocukken inovasyon kavramıyla tanışan bireylerle daha inovatif bir toplum ve ekonomi inşaa edebileceğimize inanıyoruz.”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde