Cocu Fenerbahçe'de

Cocu Fenerbahçe'de

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Philip Cocu oldu.

Cocu Fenerbahçe'de
16px
24px
23.06.2018 13:46
ABONE OLgoogle

Uzun süredir Hollanda ekibi PSV Eindhoven’in Teknik direktörlüğünü yapan Philip Cocu ile ilgili, Fenerbahçe mutlu sona ulaştı.

PSV Eindhoven sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cocu’ya teşekkür etti ve Fenerbahçe’de başarılı olması dileğini paylaştı.

İşte o tweet:

?ref_src=twsrc%5Etfw">22 Haziran 2018

PHİLİP COCU KİMDİR

Phillip Cocu, daha önce AZ, PSV, FC Barcelona gibi takımlarda oynamıştır. Hollanda millî futbol takımı ile 101 maça çıkıp 10 gol atmıştır. Futbol kariyerini Birleşik Arap Emirlikleri'nin Al-Jazira Club takımında bitirmiştir. Hollanda futbolunun efsane isimlerinden Cocu, teknik direktörlük kariyerine 2008 yılında PSV Eindhoven’ın yardımcı antrenörlüğü ile başlayan Phillip Cocu, aynı zamanda Hollanda millî takımının da yardımcı antrenörlüğünü üstlenmiştir. 2012 yılına kadar bu iki görevde de bulunan teknik adam 2012-2013 sezonunda PSV Eindhoven’ın altyapı sorumluluğuna getirilmiştir. 2013 yılı haziran ayında PSV Eindhoven ile 4 yıllık anlaşma imzalayarak Dick Advocaat’ın yerine teknik direktörlüğe getirilmişti. PSV geçen sezon Philipp Cocu önderliğinde Hollanda’da şampiyon oldu. Cocu önderliğinde PSV, son 4 sezonda 3 kere şampiyon olmayı başarmıştır.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde