Coca-Cola'yı Rusya ve Türkiye’ye uçurdu

Coca-Cola'yı Rusya ve Türkiye’ye uçurdu

Coca-Cola’nın 2010 yılı 4. çeyrek satışları bir önceki çeyreğin üç katına çıkarak beklentileri aştı

Coca-Cola'yı Rusya ve Türkiye’ye uçurdu
16px
24px
10.02.2011 08:52
ABONE OLgoogle

Özellikle Kuzey Amerika’daki büyümenin de katkısıyla son çeyrekteki satış gelirlerinin 5.77 milyar doları bulduğu açıklandı. Coca-Cola’nın 3. çeyrekteki satışları toplamı 1.54 milyar dolarda kalmıştı.

Bünyesinde bir çok marka bulunduran Coca-Cola’nın amiral gemisi olan Coca-Cola içeceği, en şaşırtıcı performanslarından birisini de Türkiye’de gösterdi. Dünya çapında ortalama yüzde 4 büyüme gösteren Coca-Cola içeceği, Rusya’da yüzde 37, Türkiye’de yüzde 20 ve Hindistan’da da yüzde 10 satış artışıyla önemli bir performans yakaladı.

Hisseler yükselişe geçti

Son rakamların açıklanmasının ardından, Coca - Cola hisseleri yüzde 1.6 oranında yükseldi. Son çeyrekte dünya çapındaki ortalama satış miktarını yüzde 6 artıran Coca-Cola’nın en büyük atılım gösterdiği bölge Avrasya ile Afrika oldu. Bu bölgede yüzde 14 satış artışı yakalayan şirket, son çeyrekte Kuzey Amerika’da yüzde 8, Latin Amerika’da yüzde 5, Avrupa’da yüzde 2 ve Pasifik bölgesinde de yüzde 1 büyüdü.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde