‘Çobanlık da yaptım elçilik de, sıra Meclis’te’

‘Çobanlık da yaptım elçilik de, sıra Meclis’te’

IŞİD’in rehin tuttuğu Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz görevinden istifa etti. Yılmaz, CHP’nin dış politika kurmay kadrosuna aday.

‘Çobanlık da yaptım elçilik de, sıra Meclis’te’
16px
24px
02.09.2015 04:37
ABONE OLgoogle
Haziran 2014’te IŞİD tarafından rehin alınan ve o tarihte Musul Başkonsolosu olan Öztürk Yılmaz, 1 Kasım seçiminde CHP’den milletvekili adayı olmak için elçilik görevinden istifa etti. Ardahan’dan aday olması beklenen Yılmaz’ın ilk mesajı, “2 yıl Ardahan dağlarında çobanlık yaptım, Dışişleri’nde zor görevlerde çalıştım. Atatürkçü, Cumhuriyetçi, vatansever ve muhafazakar bir insan olarak Türkiye’de ne varsa oyum. Vatanıma hizmet etmek istiyorum” oldu.

101 gün rehin tutuldu

1 Kasım’da yapılacak erken seçimlerde adaylık başvurusu yapacak isimlerin istifa etmeleri için belirlenen son tarih önceki gün sona ererken, Dışişleri Bakanlığı’ndan sürpriz bir istifa haberi geldi. IŞİD tarafından Musul Başkonsolosluğu’na yapılan baskın sonrası 49 kişiyle birlikte 101 gün rehin tutulan Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, görev yaptığı Türkiye’nin Duşanbe Büyükelçiliği görevinden istifa etti. Bu hafta içinde CHP’den Ardahan aday adaylığı başvurusu yapacak Yılmaz’ın, CHP’nin 7 Haziran’da vekil çıkaramadığı Ardahan’da 1. sıra adayı olarak gösterilmesi bekleniyor. Yılmaz’ın istifa kararı öncesinde Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüştüğü öğrenildi

İstifa kararının ardından evinde ulaştığımız Öztürk Yılmaz, sürpriz kararıyla ilgili olarak “Ülkem, vatanım için hayırlı olsun. Eğer milletvekili olursam, olabildiğince, elimden geldiği kadar hiçbir ayrım gözetmeden bütün ülkem için çalışacağımın garantisini verebilirim” dedi. Yılmaz şöyle konuştu:

“Yaşadıklarımız, gördüklerimiz, çalıştığımız yerler dolayısıyla bir tecrübemiz var. Halkımız takdir ederse bunları siyasete aktarmaktan memnun olacağım. Sonuçta ben Atatürkçü, cumhuriyetçi, vatansever ve muhafazakar bir insanım. Türkiye’de ne varsa işte ben de oyum. Türkiye’nin dokusunda ne varsa biz de özümüzde onu taşıyoruz. İki yıl çobanlık yaptım, zor görevlerde bulundum. Şimdi vatanıma milletvekili olarak hizmet etmek istiyorum. Hizmet edeceksek zaten orada bir faydam olmayacaksa, şu anda yaptığım gibi istifamı verir ayrılırım.”

Zor yerlerden geçtik

Ardahan’da doğup büyüdüğünü, birçok akrabasının halen kentte yaşadığını, kendisinin de zaman zaman ziyarete gittiğini belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

“Sonuçta demokratik bir hakkımız, anayasal hakkımız. Bugüne kadar doğru dürüst günümüz olmadı, zor yerlerden geçtik. Yeteneklerimle bir şeyler yapmak istiyorum. Bürokraside bir noktadan sonra yapacaklarımız tükeniyor. Sayın Genel Başkan’ın uygun görmesiyle bu oldu. Tamamen siyasi bir tercihtir.”

Yılmaz, Musul’daki rehinelik süreci, Türkiye’nin ve CHP’nin dış politikası gibi konulardaki görüşleriyle ilgili sorumuz üzerine de “Bu konulara daha ilk günden girmem doğru olmaz” yanıtını verdi.

Fırat Kozok/Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde