Çobandı patron oldu, 6 ülkeye ihracat yapıyor

Çobandı patron oldu, 6 ülkeye ihracat yapıyor

Keçi çobanlığını bırakıp kurduğu ayakkabı atölyesini geliştirerek, günlük 5 bin çift kapasiteli tesise dönüştüren İzmirli girişimci, 6 ülkeye ihracat yapıyor

Çobandı patron oldu, 6 ülkeye ihracat yapıyor
16px
24px
22.06.2016 08:44
ABONE OLgoogle
Keçi çobanlığını bırakıp, kurduğu  ayakkabı atölyesini günlük 5 bin çift kapasiteli tesise dönüştüren Ahmet Ayakdaş,  6 ülkeye ihracat yapmaya başladı.

1974 yılında İzmir'e gelip ayakkabıcı  çıraklığına başlayan Ayakdaş, kardeşleriyle kurduğu atölyeyle işini geliştirmeye  başladı. İç piyasanın yanında ihracat da yapmaya başlayan Ayakdaş'ın işleri,  2008'de ihracatta yaşanan krizle sıkıntıya girdi. Bu dönemde arayışa giren  Ayakdaş'ın ticari hayatı, dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile katıldığı  Libya ziyaretiyle değişti.

Dış ticaret heyetine dahil olarak gittiği Libya ve İran gezilerinden  yeni ihracat bağlantılarıyla dönen Ayakdaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra  eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve ekonomi bakanlarının düzenlediği ticaret  heyetlerinde de bağlantılarını artırdı.

Ayakdaş, çocuk ve kadın ayakkabısı  ürettiklerini ve ağırlıklı iç pazara satış yaptıklarını belirterek, ihracatlarını  artırmak için sürekli pazar arayışı içinde olduklarını söyledi. İlk gezisini dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile 2009 yılında  Libya'ya yaptığını, yeni bağlantılarla dönmesinin ardından İran'a gittiğini  anlatan Ayakdaş, şöyle devam etti:

"Dönemin başbakanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir gezide bana  kaç tane sipariş aldığımı sordu, ben de '5 bin' dedim, kendisi de '5 bin çift  ayakkabı az' dedi. O konuşma bizi daha da ateşledi. İhracatımız üretimin yüzde  5'leri seviyesindeydi, şu anda yüzde 30'lara çıkardık. Sağ olsun Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan bizi her gittiği yere iş heyeti olarak götürdü, her  gittiğimiz yerlerde bağlantı yapmaya başladık. Heyetle beraber şimdiye kadar 42  ülkeye gittim. İhracatımız geçen yıl 500 bin çifte ulaştı. Hedefimiz 2023 yılına  kadar üretimin yüzde 70'ini ihraç etmek."

KONGO'DAN ORTAKLIK TEKLİFİ ALDI

Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ile Uganda ve Kenya ziyaretlerine  katıldığını, her iki ülkeden de siparişle döndüğünü, özellikle Kenya'da 300 bin  çiftlik bir bağlantı kurduklarını dile getiren Ayakdaş, Afrika pazarından umutlu  olduklarını kaydetti.

İtalya, Sırbistan, Yunanistan, Kenya, Gana ve Azerbaycan'a ihracat  yaptıklarını, son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tavsiyesiyle erkek ayakkabısı  üretimine de başladıklarını belirten Ayakdaş, "Uluslararası piyasada bu kadar  ilerleyeceğimi hiç düşünmemiştim. Şu anda 100'ü aşkın çalışanım var. Günlük 5 bin  çifte yakın üretimimiz var. Kadın, erkek ve çocuk ayakkabılarının yanında şimdi  anatomik ayakkabı çeşitlerini de üretmeye başladık. Heyetler sayesinde ticaretin  yanı sıra pek çok ülkeden dostluk da kurma fırsatım oldu. Ortaklık teklifleri de  alıyorum. Örneğin Kongo ziyareti sırasında bir teklif aldık, ciddi yaklaşıyoruz.  Ramazan sonrası görüşüp neticeye kavuşturacağız." ifadelerini kullandı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde