Club Med'e çılgın teklif

Club Med'e çılgın teklif

Fransız tatil şirketi Club Med'in en büyük yatırımcılarından, hisselerin tamamı için çılgın teklif..

Club Med'e çılgın teklif
16px
24px
28.05.2013 08:29
ABONE OLgoogle

Fransız tatil şirketi Club Med'in en büyük yatırımcıları, hisselerin tamamı için 700 milyon dolar teklif etti. Teklif haberleriyle birlikte şirket hisselerinde yüzde 23'lük artış yaşandı. 

Fransız tatil devi Club Med'in en büyük yatırımcıları olan Fosun International ve AXA Private Equity, hisselerin tamamını satın almak için 700 milyon dolar teklif verdi.

1950'lerde herşey dahil tatil anlayışının öncülerinden olan Fransız Club Med'in bugün Türkiye'de 5,  dünyada ise 70'e yakın tesisi bulunuyor.

Avrupa'yı uzun süredir etkisine alan ekonomik kriz ve internet üzerinden satılan tatil paketlerinin artmasıyla zor bir dönemden geçen Club Med, bugün satın alma haberlerinin duyulmasıyla birlikte hisselerinde geçen Cumadan bu yana yüzde 23 artış yaşadı. Artışla beraber hisseler 20 yıldan fazla süredir gördüğü en yüksek seviyesine ulaştı.

Club Med'in en büyük iki hissedarları olan AXA Private Equity ve Fosun International yetkilileri yaptıkları teklifin başarılı olması durumda tatil şirketinin mevcut kadrosunda herhangi bir değişiklik planlanmadığını dile getirdi.

Hali hazırda Axa Private Equity'nin yüzde 9, Fosun International'ın ise yüzde 10'lık Club Med hissesi bulunuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde