Clinton'la Sinpaş cimri çıktı

Clinton'la Sinpaş cimri çıktı

Erkan bebek yeniden Türkiye'ye gelen Clinton'dan bilgisayar istedi. O bilgisayar Of'tan geldi

Clinton'la Sinpaş cimri çıktı
16px
24px
14.01.2010 19:46
ABONE OLgoogle

Eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın, 1999'da Marmara Depremi sonrasında İzmit'e yaptığı ziyarette kucağına alıp sevdiği ve dünyanın "Erkan bebek" olarak tanıdığı Erkan Işık, 10 yıl sonra Türkiye'yi ziyaret eden Clinton'dan isteyip de alamadığı bilgisayara, Trabzon'un Of ilçesinde görevli hayırsever üst düzey bir kamu görevlisi sayesinde kavuştu.

Marmara depreminden sonra İzmit'teki Doğukışla çadır kentini ziyaret eden dönemin ABD Başkanı Clinton'un burnunu sıkmasıyla bir anda dünya medyasının ilgi odağı olan "Erkan bebek", Clinton'dan isteyip de bir türlü sahip olamadığı bilgisayara, Of'ta görevli bir hayırsever kamu görevlisinin duyarlılığı sayesinde sahip oldu.

Bugün 10 yaşında olan ve özel bir kolejde ücretsiz öğrenim gören 4. sınıf öğrencisi Erkan Işık, yaptığı açıklamada, dedesi olarak gördüğü Bill Clinton'a daha önce mektup yazıp bilgisayar istediğini, bu talebini Clinton'a Kasım 2009'da bir konferans için geldiği İstanbul'da tekrar ilettiğini anlattı.
Konferansın ardından platforma elinde Clinton'un burnuna dokunduğu sırada çekilmiş fotoğrafın yer aldığı bir gazetenin çerçevelenmiş haliyle çıkarak Clinton'un duygulu anlar yaşamasına neden olan Erkan Işık, "Clinton aynı fotoğrafın kendi odasında da asılı olduğunu söyledi. Ardından da tekrar burnunu sıktım" dedi.

Daha sonra içinde bilgisayar talebinin de yazılı olduğu mektubu bir gazeteci aracılığı ile Clinton'a ilettiğini dile getiren Işık, "Tercümanlar Clinton'a kendisinden bilgisayar istediğimi iletti. O da göndereceğini söyledi. Talebimi kendisine daha önce de mektup yazarak iletmiştim, ancak istediğim bilgisayar bir türlü gönderilmedi" diye konuştu.

Bu arada, yaklaşık 2,5 ay geçmesine rağmen istediği bilgisayara bir türlü kavuşamayan Erkan Işık'a bilgisayarı, Trabzon'un Of ilçesinde görevli adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir kamu görevlisi tarafından gönderildi.
Bugün, 28 Haziran Mahallesi Elmalı Sokak'taki evlerine kargo firması görevlileri tarafından getirilen bilgisayarı alan Erkan Işık, "Bilgisayar ABD'den beklerken Trabzon'dan gönderildi. Gönderen bir kamu görevlisiymiş, çok sevindim, kendisine teşekkür ediyorum. Memleketimiz Ordu'ya gittiğimde oradan Trabzon'a gedip kendisini ziyaret etmek istiyorum. Bilgisayarı daha çok derslerimde kullanacağım, zaman zaman oyun da oynamayı düşünüyorum" dedi.

Erkan Işık'ın annesi Şennur Işık da hayırsever kamu görevlisine duyarlılığından dolayı teşekkür ederek memnuniyetini dile getirdi. 

Sinpaş, geçtiğimiz yıl Conrad Otel'de düzenlenen organizasyona konuşmacı olarak getirilen Clinton'a 300 bin dolar ödemişti. Sinpaş, burun sıkma şovunun kahramanı Erkan bebekin tüm okul masraflarını karşılayacağını açıklamıştı. Ancak görünen o ki Erkan'a bir bilgisayar bile almamış.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde