Cizre'de patlamada korkulan oldu, şehit sayısı arttı!

Cizre'de patlamada korkulan oldu, şehit sayısı arttı!

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne düzenlediği hain saldırıda şehit olan polislerin sayısı 11’e yükseldi.

Cizre'de patlamada korkulan oldu, şehit sayısı arttı!
16px
24px
26.08.2016 04:53
ABONE OLgoogle
Şırnak'ın Cizre ilçesi polis kontrol noktasına, bombalı araçla saldırı düzenlendi. Patlama sonrası çıkan yangına ve yaralılara müdahale ediliyor. Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne düzenlediği hain saldırıda şehit olan polislerin sayısı 11’e yükseldi. 

Saat 06.40 sıralarında gerçekleşen patlamanın şiddetiyle birçok evde ve iş yerinde camlar kırıldı. Alınan ilk bilgiye göre, Konak Mahallesi Cizre-Şırnak karayolu üzerindeki Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi.

ŞEHİT SAYISI 11'E YÜKSELDİ

Saat 11.00'de şehit sayısının 11'e yükseldiği açıklandı. Yaralı sayısının 78 olduğu belirtildi. 

YARALILARDAN BİRİ 7 AYLIK BEBEK

Patlamanın etkisiyle 7 aylık bir bebek de yaralandı. İsmi öğrenilemeyen 7 aylık bebek kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Saldırıda yaralanan kişilerin tedavileri Cizre Devlet Hastanesi başta olmak üzere çevre il ve ilçelerde sürüyor. Yaralılardan biri 7 aylık bir bebek. Saldırıyı gerçekleştiren PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için de kapsamlı operasyonlar sürüyor.

Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla düzenlenen hain saldırıda, yaralanan polislerden 3'ü müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Böylece saldırıda şehit düşen polislerin sayısı 11'e yükseldi.  Bombalı saldırıda yaralanan 78 kişiden bazıları da helikopterle çevre illerdeki hastanelere sevk edildi. Yaralıların bir bölümü ise Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.



ALÇAK SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞTİ?

 Cizre’nin Konak Mahallesi’nde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binalarının bulunduğu sokağa bu sabah saat 07.00 sıralarında bomba yüklü araçla gelen PKK’lı teröristlere polis noktasında müdahale edildi ve çatışma çıktı. Teröristler emniyet binalarına yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasını aşamayınca bomba yüklü aracı burada infilak ettirdi.

Kulakları sağır eden ve deprem etkisi yaratan patlamayla birlikte Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasının ön cephesi tamamen çökerken, yan tarafta polislerin kaldığı bölümler yıkıldı, malzeme deposu alev aldı. Olay yerine takviye polis ekipleri TOMA’lar ve itfaiye araçları sevk edildi. Yangına itfaiye ile birlikte TOMA’lar da su sıkarak müdahale etti. Cizre’nin tüm giriş ve çıkışları kapatılırken, bölgeye takviye gönderilen güvenlik güçleri operasyon başlattı.

"EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI YIKILDI" 

Cizre'deki AA Muhabiri Abidin Yel, NTV yayınına katılarak ilçede yaşananları anlattı:

"Patlamanın olduğu yeri şu an görebiliyorum.

Sabah saatlerinde ilçe girişindeki polis noktasına yaklaşan PKK'lı teröristler, rutin kontrole takılınca aracı patlatıyor. Büyük bir patlama oldu, ilçedeki iş yeri ve evlerin camları kırılmış durumda. Hatta garnizon komutanlığının duvarı da hasar gördü.

Benim gördüğüm, emniyet müdürlüğü binası yıkılmış durumda. İtfaiye yangına müdahale ediyor, enkazdan çıkarılan yaralılar da hastaneye kaldırılıyor.

Patlama sonrası Şırnak - Cizre karayolu trafiğe kapatılmış durumda. Patlama sonrası silah sesleri de duyuldu."



Alınan ilk bilgiye göre, Konak Mahallesi Cizre-Şırnak karayolu üzerindeki Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi.



Olayda yaralananlar 112 Acil Servis ekiplerince Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.Saldırıda Çevik Kuvvet Grup Amirliği binasında büyük hasar oluştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde