Cizre’de 5 tonluk ihanet! 11 polis şehit oldu

Cizre’de 5 tonluk ihanet! 11 polis şehit oldu

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde bu sabah PKK'lı teröristler İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü kamyonla saldırı düzenledi. Saldırıda 11 polis memuru şehit oldu, 3'ü sivil 78 kişi de yaralandı.

Cizre’de 5 tonluk ihanet! 11 polis şehit oldu
16px
24px
26.08.2016 14:47
ABONE OLgoogle
Müdürlüğün bulunduğu binayı ve çevresini harabeye çeviren saldırı ile ilgili yaşanılanları olaydan yara almadan kurtulan müdürlükte görevli polis memuru anlattı.

Olaydan yara almadan kurtulan polis memuru ”Patlama sesi sonrası kontrol noktasına gittiğimizde ortalık savaş alanı gibiydi” dedi. Sabah 07.30'da geçici olarak Çevik Kuvvet personeline tahsis edilen binada nöbet değişimi yaptıklarını belirten polis, o anı şöyle anlattı:

“Kontrol noktasında 40 polis görev yapıyordu. Sabah nöbeti devredip lojmanlara doğru hareket ettik. Noktadan ayrılalı 5 dakika olmuştu ki, korkunç bir patlama sesi duyduk. Kontrol noktasından dumanlar yükseliyordu. Hızlı bir şekilde geri döndük. Bina harap olmuştu. Yaralı meslektaşlarımızı ambulanslara koyduk. Kontrol noktasına dönük böyle bir eylem beklendiği için hepimiz tetikteydik”

EN AZ 5 TON

PKK'nın gerçekleştirdiği hain saldırıda en az 5 ton plastik patlayıcı ile desteklenmiş amonyum nitrat (gübre) bomba kullanıldığı tahmin ediliyor. Kamyonetin uzaktan kumanda ile patlatıldığı da ihtimaller arasında. Bölücü terör örgütünün ülkede iç savaş ve kaos çıkartmak için riski düşük bombalı sabotajlara yöneldiği değerlendiriliyor. İstihbarat raporlarında PKK'nın bomba yüklü araçlar ve canlı bombalar kullanarak “fedai” tarzı eylemler planladığı belirtilmişti.

OĞLUNUN DOĞUM GÜNÜNDE ŞEHİT DÜŞTÜ

Şehit polislerin kimlikleri de belli olmaya başladı.  Şehit olan 11 polisten birisinin Samsunlu Harun Maytalman olduğu öğrenildi.  

Henüz 3 yıllık polis olan 27 yaşındaki Harun Maytalman, Samsun Çevik Kuvvet Şubesi’nde görev yaparken bir hafta önce şark tayini çıkmış ve Cizre’de görevce başlamıştı. Ordu’nun Aybastı İlçesi nüfusuna kayıtlı Harun Maytalman’ın şehit olduğu haberi Samsun’un Atakum İlçesi Yeni Mahalle’de oturan eşi Neşe Maytalman’a, Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz tarafından verildi.

Şehidin evine ve sokağa bayraklar asıldı. Eşinin şehit olduğu haberini alan Neşe Maytalman gözyaşlarına boğuldu. 3 yıllık evli olan Neşe ve Harun Maytalman çiftinin 2 yaşında çocukları Berkay Maltalman’ın bugün doğum günü olduğu belirtildi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde