Çizgi film kahramanı müdür

Çizgi film kahramanı müdür

Türkiye'nin önde gelen şirketlerinin CEO'ları piyasalardaki krizin yarattığı stresi hobileriyle yeniyor. Ünlü yöneticiler arasında sualtı fotoğrafı çeken de, klasik otosuyla ralli yapan da var

Çizgi film kahramanı müdür
16px
24px
02.03.2009 06:01
ABONE OLgoogle

Dünyaca ünlü yönetim uzmanları, iş ve özel yaşam dengesini iyi kuran yöneticilerin daha yaratıcı olduğunu söylüyor.

Başarının verimli çalışmaktan geçtiğini düşünen yöneticiler, iş disiplini ve yaratıcılıklarını hobileriyle pekiştiriyor. Türkiye'nin önde gelen şirketlerinin CEO'ları krizle beraber artan streslerini hobileri yardımıyla üzerlerinden atmaya çalışıyor. Pek bilinmese de, Türkiye'de üst düzey yöneticilerin ralliden sualtı fotoğrafçılığına kadar birçok ilginç hobisi bulunuyor.   

Ayda bir, iki kez özel partilerde çalıyor...

Beyaz eşya markası Elektrolux'ün Genel Müdürü Ziya Öztürk, yaklaşık 34 yıldır DJ'lik yapıyor. DJ'liğin büyük disiplin gerektirdiğini belirten Öztürk şöyle konuşuyor:

“Haftanın 2 - 3 günü evde müzik çalıyorum. Ayda bir veya iki defa özel partilerde DJ'lik yapıyorum. Yakın zamanda bir mekânda çalmam için teklif geldi. Ama henüz karar vermedim.”

DJ kabinine geçtiğinde stresten arındığını dile getiren Öztürk, “Şu an sıkıntılı bir süreç geçiriyoruz. Dünya ekonomik kriz yaşıyor. Kriz, uzun ve global olunca psikolojik yönden de insanlar üzerinde baskı oluşturuyor. Yönetici olarak çok daha sağlam bir psikolojiye ve dirayete ihtiyaç var. Bu anlamda hobim bana çok yardımcı oluyor” diye konuşuyor. 

Motoruyla Teksas'tan Ürdün'e kadar turluyor



Tıp fakültesinde okurken motor kullanmaya merak salan Acıbadem Sigorta Genel Müdürü Ömer Karahan, ilk motorunu alabilmek için tüm yaz bir kuyumcu dükkânında çalışmış.

Motoruyla Teksas, Lübnan, Ürdün ve Suriye'de turlara çıktığını söyleyen Karahan, “Sinirim bozuk ve gergin olduğum anlarda, motora binerek rahatlıyorum. Farkında olmadan kaskın içinde bağıra bağıra şarkı söylediğim çok olmuştur. Motor beni bu kadar mutlu eder. Motorla tek başıma tüm Ege ve Akdeniz sahillerini de gezdim. Elimde olsa her yere motorla giderim. Emekli olduğumda kızımla birlikte motorla dolaşma hayalleri kuruyorum.” 

Beyaz Gölge'yi seslendiren CEO

Denizbank CEO'su Hakan Ateş, ilkokul sıralarında oyunculuğa gönül vermiş. 10 yaşında TRT Çocuk Saati programının kadrosuna katılan Ateş, üniversite yıllarında, ünlü dizi Beyaz Gölge'de Harvard karakterini seslendirmiş. Çizgi film Şeker Kız Candy'deki Arçil karakteri de Ateş'in sesiyle çocuklara ulaşmış. Ateş, “Yaptığım işten çok mutluyum ama oyunculuk hep kalbimde. Stresli dönemlerde tiyatroyla rahatlıyorum” diyor.

Hem sigortacı,hem ralli şampiyonu 



Bireysel emeklilik ve hayat sigortası şirketi AvivaSA'nın Genel Müdürü Meral Egemen, sık sık klasik otomobil rallilerine katılıyor. Egemen, 1999 Yunanistan Acropolis Rallisi'nde 3'üncülük, 2003 ve 2005'te Batı Anadolu Klasik Otomobil Rallisi'nde Bayanlar Kategorisi 1'incilik kupaları kazanmış.

Egemen, “İnsan isterse her işe zaman ayırabilir. Ralli yaparken yaşadığım kendim için iyi bir şey yaptığım hissi, her şeyden güzel. İş hayatında uygulamanız gereken pek çok disiplini bu sporla yakalamak mümkün. Oyunu kurallarına göre oynamak, ölçülü risk almak. Bir alanda kullandığınız disiplini, diğer tarafa kopyalayıp kullanmak mümkün” diyor.


'Günlük sıkıntıdan uzaklaşıyoruz'



Sigorta şirketi Cardif'in CEO'su Yılmaz Yıldız, “Satranç oynarken zaman benim için duruyor” diyor. Yıldız, yıllarca çeşitli turnuvalarda farklı ülkelerden güçlü oyuncularla satranç oynama fırsatı bulmuş. Eski dünya şampiyonu Rus Anatoli Karpov'la bile maç yapmış. Yıldız, şunları anlatıyor: “Satrancın en sevdiğim yanı mert bir oyun olması. 2 oyuncu eşit şartlarda savaşıyor. Kriz dönemi stresi artırıyor. Hobiler ise sizi günlük sıkıntılardan uzaklaştırıyor.”


Sualtı fotoğrafçısı genel müdür

Giysileri sıkıştırılmış olarak satan T-Box'ın Genel Müdürü Doğan Kaşıkçı'nın en büyük zevkleri fotoğraf ve dalış. Fotoğraf merakını dalış tutkusuyla birleştiren Kaşıkçı, yıllardan beri sualtı fotoğrafları çekiyor. Kaşıkçı, “Sualtındaki güzellikleri insanlara anlatmak istiyorum. Fotoğraf benim için bir iletişim aracı. Stresin çok arttığı bu krizde insanın hobisi olması çok önemli” diyor.

Esengül Metin/Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde