Citigroup'u ilk kez bir kadın yönetecek

Citigroup'u ilk kez bir kadın yönetecek

Citigroup Üst Yöneticisi (CEO) Michael Corbat'ın Şubat 2021'de emekliliğe ayrılmasının ardından görevi devralacak Jane Fraser bankanın ilk kadın üst yöneticisi olacak.

Citigroup'u ilk kez bir kadın yönetecek
16px
24px
11.09.2020 15:54
ABONE OLgoogle

Citigroup'tan yapılan açıklamada, Corbat'ın 8 yıldır sürdürdüğü üst yöneticilik görevinden Şubat 2021'de emekli olmayı planladığı duyuruldu. 

Açıklamada, halihazırda bankanın küresel tüketici bankacılığı biriminin yönetiminde olan Jane Fraser'ın Citigroup'un yeni üst yöneticisi olarak seçildiği bildirildi. 

Bankanın ilk kadın üst yöneticisi olacak Fraser'ın 16 yıldır Citigroup bünyesinde çalıştığı ve Corbat'ın emekli olmasının ardından görevi devralacağı aktarıldı. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Corbat, bankanın finansal performansının yeni tip corona virüs (Covid-19) öncesi 8 yıllık süreçte istikrarlı bir gelişme gösterdiğini kaydetti. 

Corbat, Fraser ile uzun yıllar çalıştığını ve kendisinden sonra görevi devralacak olmasından dolayı gurur duyduğunu belirterek "Liderliği, deneyimi ve değerleriyle olağanüstü bir CEO olacağını biliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde