Ciroyu patlatan fikir

Ciroyu patlatan fikir

Süvari, genişleyip daralabilen pantolon ve kemer üretti, cirosu yüzde 170 arttı

Ciroyu patlatan fikir
16px
24px
18.12.2009 10:26
ABONE OLgoogle

Erkek giyimde Türkiye'nin ilk beş markası içinde yer alan Süvari Giyim, esnek beliyle bir beden (4 cm) genişleyip daralabilen pantolon ve kemer üretti.  
 
Klasik kumaşa uyarlanan esnek belli pantolonun işçiliği normal kumaşa göre yüzde 20 daha maliyetli ve kumaşı da yüzde 5 daha pahalı. Buna rağmen ilk etapta 10 bin adet üretilen pantolonlar ekstra bir fiyat farkı olmadan normal kumaş pantolonlarla aynı fiyata satılacak. Esnek belli pantolon 50 liradan, esnek kemer ise 30 liradan tüketiciyle buluşacak.

İki yıllık bir araştırma-geliştirme çalışmasıyla elde edilen pantolon ve kemerin patentini alan Süvari Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Coşkun, kendi alanlarında dünyada bir ilke imza attıklarını söyledi. Krizin tekstil sektöründeki şirketleri elediğini, ayakta kalan firmaların kapasite artırdığını belirten Ahmet Coşkun, geliştirdikleri yenilikçi ürünlerin de etkisiyle 2009 yılında ciro bazında yüzde 114 oranında büyüdüklerini ifade etti.

Üretim adedi bazında yüzde 174'lük artış yaşayan şirketin müşterileri ise mağazalarda kişi başına ortalama yüzde 25 daha fazla para harcadı. Yenilikçi ürünler ve yeni açılan 12 yeni mağaza sayesinde şirket 2009'da 126 bin yeni müşteri kazandı.

Şirketin geliştirdiği kravatsız dik yakalı gömlek, bedeninden farklı yaka numaralı gömlek ve aynı beden numarasında 4 cm daha uzun kollu gömlek, ciro artışında rol oynadı. Yenilikçi ürünlerinin bazı mağazalarda 3 günde tükendiğini belirten Coşkun, "Bazıları bulamam diye 10 gömlek birden aldı." dedi.

2008 yılında 30 milyon dolar ciro elde eden Süvari Giyim'in 2009 yılı cirosu 50 milyon dolar olarak gerçekleşti. Şirket merkezini Adana'dan İstanbul'a taşıyan Süvari'nin 2010 yılı ciro hedefini ise Ahmet Coşkun 70 milyon dolar olarak açıkladı.

KRİZDE BÜYÜDÜ

Ahmet Coşkun, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Mağazalarımızın metrekarelerini krizde 2 katına çıkardık. Şu anda direkt ve dolaylı olarak 1600 kişiyi istihdam ediyoruz. Bu bizim için önemli bir övünç kaynadığıdır.  2009 yılında tüm dünya krizden etkilenirken ürün adet ve satışlarımızda % 174'lik bir artış yakalamamız azımsanacak bir şey değildir. Bu sayede ciromuzu % 114 oranında artırmış olduk"

Bu yıl 12 yeni mağaza açan ve metrekare bazında büyüklüğünü iki katına çıkaran Süvari, 2010'da 10'u yurtiçinde ve 5'i de yurtdışında olmak üzere 15 yeni mağaza açacak. Ahmet Coşkun, "Rusya'da ve Yemen'de yeni mağazalar açabiliriz. 15 yeni mağaza ile birlikte toplam mağaza sayımız 80 olacak." dedi. Üretimini yurtiçinde yapan şirket, bin 600 kişi istihdam ediyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde