Ciroda 10 milyar TL sınırını zorlayacak

Ciroda 10 milyar TL sınırını zorlayacak

LC Waikiki’nin patronu Vahap Küçük, “2016’da yurt dışında 100 mağaza açma hedefimiz var. Böylece yurt dışında 300 mağazaya ulaşacağız” dedi. Küçük, bu yılki ciro hedeflerinin 9 milyar 450 milyon TL olduğunu belirtti.

Ciroda 10 milyar TL sınırını zorlayacak
16px
24px
30.05.2016 05:51
ABONE OLgoogle
LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, bu yıl yurt dışında mağazalaşmaya öncelik verdiklerini söyledi.

30 ülkede faaliyet gösterdiklerini kaydeden Küçük, bu yıl yurt dışında 100 mağaza açmayı planladıklarını anlattı. Küçük, “Bu yeni 100 mağaza ile yurt dışında 300 mağaza sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. Kenya, Tunus, Katar, Lübnan, Tacikistan ve Endonezya gibi ülkelere de giriş yapmayı planlıyoruz. Total olarak yüzde 20 civarında büyümeyi öngörüyoruz. Ciro hedefemizi 9 milyar 450 milyon TL olarak belirledik” diye konuştu.
 
Batı’da işler iyi
 
Yurt dışında petrol fiyatları ve ekonomik krizler yüzünden bazı ülkelerde durgunluk olduğunu ancak genel anlamda çoğu ülkede sıkıntı yaşamadıklarını dile getiren Küçük, özellikle Balkan ülkeleri ve İran’da işlerin iyi gittiğini vurguladı. Küçük, sözlerine şöyle devam etti: “Bu yıl Batı’da işler iyi gidiyor. Balkanlar bu anlamda memnuniyet verici gelişme gösteriyor. Asya ve Afrika pazarlarında da işler iyi gidiyor. İran öne çıkan pazarlardan.”
 
2023 yılına kadar “Avrupa’nın en başarılı üç moda perakendecisinden biri olmak” hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Küçük, “Yurt içinde de yeni mağaza ve genişleme yatırımlarımız 2016’da da devam edecek. 30-40 arasında yeni mağaza açmayı hedefliyoruz. Yurt içi ve yurt dışı büyüme planlarımızın yanı sıra her zaman olduğu gibi operasyonel verimlilik esas alınacak, kurum kültürünün içselleştirilmesi konusundaki çalışmalarımız devam edecek. Lojistik yanı sıra IT yatırımlarımız, yeni konsept çalışmalarımız ve yeni koleksiyonların ilave edilmesiyle ürün çeşitliliğimizin zenginleştirilmesi konularında faaliyetlerimiz devam edecek” dedi.
 
Çalışan sayısı 30 bini aşacak
 
VAHAP Küçük, yeni mağazalarla birlikte çalışan sayısının da arttığını vurguladı. Geçen yıl 25 bin çalışanı olan grupta şu anda rakamın 30 bine dayandığını anlatan Küçük, yıl sonunda 30 bin kişiyi de aşacaklarını ifade etti. LC Waikiki’de çalışanların yarısına yakını kadın. Tedarikçilerle birlikte hesaplandığında istihdam sağlanan kişi sayısı 100 bini geçiyor. Asgari ücretin 1.300 liraya yükselmesinin ardından LC Waikiki çalışanlarına maaş ayarlaması yapılacak. Şirkette çalışan 20 bin asgari ücretlinin fiyatı 1.300 liraya yükseltilirken geri kalan 5 bin kişinin maaşı da grubun patronu Vahap Küçük’ün deyimiyle ‘bir tık’ yukarı çekildi.
 
‘Football’ temalı koleksiyon geliyor
 
LC Waikiki’de spor giyime ayrı bir önem verdiklerini anlatan Vahap Küçük, sözlerini şöyle sürdürdü: “Koleksiyonumuz henüz çok yeni olduğu için şimdilik satış hacmi az, ancak önümüzdeki dönem için yüzde 30 oranında bir büyüme öngörüyoruz. E-ticaret büyümesinin de neredeyse 2 katı bir büyüme gösteren spor giyim kategorisi 2015 yılında bir önceki yıla göre satış hacminde yüzde 90 büyüme gösterdi. Spor temalı ya da performans ürünlerinde en çok sattığımız tek ürün yok, ürünler var. Tişört, atlet, roller, short, hırka, mont, pantolon, spor ayakkabıların tüm yaş gruplarındaki satışı başa baş gidiyor. Avrupa Kupası kapsamında 1 Haziran’dan itibaren tüm mağazalarımızda satışa girecek şekilde, bebek grubundan yetişkinlere tüm erkek gruplarını kapsayan Football temalı bir koleksiyon hazırladık.”
Necla Dalan/Vatan
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde