Ciro hedefini 5 Milyar Dolara çıkardı

Ciro hedefini 5 Milyar Dolara çıkardı

Akkök Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü, geçen yılı 409 milyon dolar net karla kapattığını açıkladı

Ciro hedefini 5 Milyar Dolara çıkardı
16px
24px
29.04.2013 11:36
ABONE OLgoogle

Akkök Şirketler Grubu, 2012 yılını dolar bazında yüzde 7 büyüme ve 409 milyon dolar net karla kapattığını ve geçen yıl toplam 480 milyon dolar yatırım gerçekleştirdiğini açıkladı.

Akkök Şirketler Grubu'nun 2012 yılı değerlendirme toplantısı, Akkök Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü, İcra Kurulu Üyeleri Ahmet Ümit Danışman, Raif A. Dinçkök ile İcra Kurulu Üyesi ve Akkök CFO'su Özlem Ataünal'ın katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirildi.
2012 yılı mali sonuçlarının değerlendirildiği ve 2013 hedeflerinin açıklandığı toplantıda, grubun satışlarının bir önceki yıla kıyasla yüzde 7 artarak 3,1 milyar dolar olarak gerçekleştiği bildirildi. Akkök Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü, küresel krize rağmen büyümeye devam ettiklerini belirterek, grubun geçen yılı 409 milyon dolar net karla kapattığını, 2012 yılında konsolide öz kaynak büyüklüğünün yüzde 16 artarak 1,8 milyar TL'ye ulaştığını söyledi.

2017 CİRO HEDEFİ 5 MİLYAR DOLAR

Dördüncü, Akkök'ün halka açık 5 şirketinin toplam piyasa değeri ise 2 milyar doları geçtiğini kaydederken, Türkiye'yi 2023'te dünyanın ilk 10 ekonomisine taşıyacağına inandıkları sektörlere odaklanarak yatırımlarını sürdürdüklerini ifade etti.

Akkök Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü, "2012 yılı özellikle odaklandığımız enerji, kimya ve gayrimenkul sektörlerinde yatırımlara ağırlık verdiğimiz bir yıl oldu. Bu sektörler büyümemizin de itici gücü oldu. 2012 ciromuzun yüzde 55'i enerjiden, yüzde 36'sı kimyadan ve yüzde 16'sı da gayrimenkul sektöründen geldi. Küresel krize rağmen büyümemizi ve karlılığımızı sürdürdük. Büyümenin devamlılığını sağlayabilmek amacıyla 2013 yılı için 565 milyon dolar yatırım hedefimiz bulunuyor. Bu yıl 3,1 milyar dolar olarak gerçekleşen ciromuzu ise 2017'de 5 milyar dolar seviyesine taşımak istiyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'Yİ 2023'E KİMYA SEKTÖRÜ TAŞIYACAK"

Kimya sektörünün bir ülkenin gelişmişlik göstergesi olduğuna inandıklarını belirten Dördüncü, şu görüşleri ifade etti:

"Ar-Ge ve inovasyon yatırımlarımızın meyvelerini toplamaya başladık. yüzde 14 pazar payı ile dünyanın en büyük akrilik elyaf üreticisi olan Aksa Akrilik'in Ar-Ge Merkezi büyük bir başarıya imza atarak, tüm dünyada stratejik öneme sahip olan karbon elyafı üretmeyi başardı. Türk mühendislerinin başarısı sonucunda kendi teknolojik altyapımızı geliştirerek, 2009 yılında karbon elyaf pazarına girdik. Enerji, otomotiv, havacılık ve uzay sanayii başta olmak üzere birçok stratejik sektör için hayati bir ürün olarak karbon elyafı bugün dünyada sadece 7-8 ülke üretebiliyor. 2012 yılında Aksa Akrilik ile The Dow Chemical Company'nin iştiraki Dow Europe Holdings B.V. ile yüzde 50'lik eşit hisseye dayalı ortak girişim olarak DowAksa kuruldu. DowAksa bugün, karbon elyaf ve karbon elyaf ara malları üretiminde liderliğe oynayan en güçlü adaylardan biridir."

"ENERJİ SEKTÖRÜNÜN HER ALANINDA BÜYÜYORUZ"

Akkök Şirketler Grubu'nun 2012 yılında yaptığı yatırımlarla enerji sektöründe de büyümeye devam ettiğini vurgulayan Dördüncü, ağırlıklı olarak yenilenebilir enerji kaynaklarından enerji üreten Akenerji ile Akkök'ün, üretimin yanı sıra Kocaeli, Adapazarı, Bolu ve Düzce'yi içine alan SEDAŞ çatısı altında da elektrik dağıtımını yaptığını ve SEDAŞ'a 2015'e kadar 320 milyon TL yatırım yapmayı planladığını söyledi.

2012 yılında 3 yeni hidroelektrik santrali devreye alarak toplam kapasitesi 745 MW'a ulaşan Akenerji'nin, 2014 yılında bu kapasitesini iki katına çıkartacağını belirten Ahmet Dördüncü "900 MW gücünde inşa edilen Egemer Doğalgaz Santrali'nin 2014 yılında devreye alınmasıyla sadece Egemer, Türkiye'deki elektrik ihtiyacının yüzde 2,6'sını tek başına karşılayacak" dedi.

Dördüncü, tüm yenilenebilir santralleri için karbon sertifikasyon ve satışını yürüten Akenerji'nin ayrıca sürdürülebilirlik kapsamında CDP'ye (Carbon Disclosure Project) tüm sera gazı salımlarını ve iklim değişikliği ile ilgili politikalarını açıklayan iki enerji şirketinden biri olduğunun da altını çizdi.

GAYRİMENKUL ALANINDAKİ YATIRIMLAR

Konuşmasında Akkök Şirketler Grubu olarak gayrimenkul alanındaki yenilikçi ve öncü projelerini geleceğin karlı birer yatırım aracı haline getirmeyi de amaçladıklarına işaret eden Dördüncü, "2012'de şirketlerimizden Ak-Al Gayrimenkul Geliştirme ve Tekstil Sanayii A.Ş, Akiş GYO A.Ş'ye devredilerek iki şirket birleşti.

2013'ün ilk çeyreğinde Akiş GYO kurumsal yapısını daha da güçlendirerek BİST Serbest İşlem Platformu'ndaki yerini aldı. Yılın üçüncü çeyreğinde açılacak Akasya AVYM ve edutainment konseptli çocuk cumhuriyeti Kidzania'nın ardından Akiş GYO yeni projeleri ile sektördeki iddiasını sürdürmeye devam edecek" dedi.  

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde