Çıplaklık ve burka bir araya geldi

Çıplaklık ve burka bir araya geldi

Bir iç çamaşırı firması internet reklamında önce jartiyer giyen bir kadının üzerine yalnızca burka giymesini gösterip “Herkes için her yerde seksilik” sloganını kullanması tartışma yarattı

Çıplaklık ve burka bir araya geldi
16px
24px
26.01.2010 08:40Güncelleme: 29.02.2024 13:47
ABONE OLgoogle

Almanya'da bir iç çamaşırı markasının reklamlarında burkayı kullanması mufafazakar kesimlerin tepkisini çekti.

Alman iç çamaşırı markası Liaison Dangereuse'in dört ay önce internette yayınlamaya başladığı reklam, arka planda bir tür Orta Doğu müziği çalarken esmer bir kadının duş aldıktan sonra vücuduna nemlendirici sürmesiyle başlıyor.

Gözlerine maskara süren kadın daha sonra önce iç çamaşırını giyiyor, sonra da jartiyerini takıyor. Topuklu ayakkabılarını da giyerek aynada kendisini izlemeye başlayan oyuncu, reklamın son sahnesinde ise, üzerine burkasını geçiriyor. Bunun ardından ekranda “Sexiness for Everyone, Everywhere” yani “Herkes için her yerde seksilik” yazıyor.

Firmanın çektiği reklam filmi, internette kıyameti kopartırken, firma, baskılara boyun eğmeyeceklerini, reklamı tüm Avrupa'daki sinema ve televizyonlarda ekrana getireceklerini söyledi. Öte yandan Islamineurope.com gibi siteler “ahlak ve erdemi temsil eden burkayı cinsellikle bağdaştıran” reklamı protesto ediyor.

 

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde