Çinli müşteriler için bunlara dikkat! 4 sayısı uğursuz

Çinli müşteriler için bunlara dikkat! 4 sayısı uğursuz

İstinyePark bünyesinde yer alan mağaza çalışanlarına, alışveriş merkezinin Global Blue’dan aldığı hizmetler kapsamında Çinli ziyaretçilerin kültürel eğilimlerini ve davranışlarını tanımaya yönelik bir kültürel satış eğitimi sunuldu.

Çinli müşteriler için bunlara dikkat! 4 sayısı uğursuz
16px
24px
25.10.2019 11:41
ABONE OLgoogle

Türkiye’ye gelen Çinli ziyaretçi sayısı her geçen gün artış göstermekte olup, kültürel ziyaretin yanı sıra alışveriş turizmi de seyahatlerinin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Özellikle lüks alışveriş ve dünya markaları Çinli ziyaretçiler için vazgeçilmezdir.

Global Blue Genel Müdürü Selim Şeyhun’un paylaştığı 2019 yılının ilk 8 ay verilerine göre, Türkiye genelinde alışveriş yapan Çinli ziyaretçiler, bir önceki yıla göre yaklaşık %50 artış göstermişlerdir. Bu artış ile beraber Çinliler Türkiye’de yapılan tax free alışverişlerinde 1 numaraya oturmuş ve toplam alışverişin %20’sini oluşturmuşlardır. Türkiye’de Tax Free datalarına bakıldığında bir alışveriş deki averaj harcama 2.300 TL civarındayken bu rakam Çinliler için 4.900 TL olarak gerçekleşmiştir.

İstinyePark yönetimi tarafından sunulan Çin Kültürel Satış Eğitimi, mağazaların Çinli müşterilerini nasıl karşılayacakları ve onlara nasıl en iyi alışveriş deneyimi sunacaklarına dair önemli bilgiler içermiştir. Global Blue’nun Çinli eğitmeni tarafından simultane tercüman eşliğinde İngilizce verilen eğitim, Çin kültürünün önemli özellikleri ve mağaza çalışanlarının kendilerine servis yaparken bu özellikleri dikkate almaları konusunda çok değerli bilgiler içermiştir.

Bunları biliyor muydunuz?

4 sayısının Çinliler için uğursuz olduğunu ve bu nedenle içinde 4 rakamı içeren tutarlarda alışveriş yapmayı tercih etmediklerini?

Çinlilere yeşil renkli şapka hediye etmenin uğursuzluk olarak algılandığını ve dolayısıyla hoş karşılanmadığını?

2020 yılında seyahat eden Çinli ziyaretçilerin dünya genelinde yaptıkları alışverişin 260 milyon Euro’ya ulaşacağını ve Çin nüfusunun sadece %10 unun pasaport sahibi olduğunu?

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde