Cine 5'e sürpriz talip

Cine 5'e sürpriz talip

TMSF, Cine 5 için üçüncü kez ihaleye çıkacak. Öğrendiğimize göre Cine 5'e bir talip çıkmış..

Cine 5'e sürpriz talip
16px
24px
24.06.2010 15:16
ABONE OLgoogle

El Cezire, Ortadoğu’nun en önemli haber kanallarından. Merkezi Katar’da bulunan kanalın yıldızı ABD’nin 11 Eylül saldırılarının ardından Afganistan’a başlattığı operasyonla parladı. Bütün dünya Afganistan operasyonunu El Cezire’den izledi.El Cezire’nin uzun zamandan beri Türkiye’de yatırım yapmak istediğini duyuyorduk.

Para Dergisi'nin haberine göre El Cezire, bugünlerde Cine 5’i yakın takibe almış. TMSF (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu), yönetiminde olduğu Cine 5 için üçüncü kez ihaleye çıkacak. İhalenin 3 Ağustos 2010, saat 11.00’de yapılacağını belirtelim. El Cezire’nin ve iki yerli medya grubunun Cine 5’e teklif vermek üzere inceleme yaptıklarını öğrendik.

Bilindiği üzere Cine 5’i 1993 yılında Erol Aksoy kurmuştu. TMSF, Aksoy’un borçlarına karşılık kanala 2005’te el koymuştu. Aslında Kurul, 2008 yılında Aksoy ile anlaşarak kanalı kurucusuna iade etti ancak Aksoy borçlarını ödeyemeyince ikinci el koyma yaşandı. TMSF, Cine 5’i en son 2010 başında 51 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkarmış ancak alıcı bulamamıştı. Bunun üzerine Cine 5 Medya Grubu’nun başına Levent Gültekin atanmıştı.

Gültekin, Cine 5, ulusal yayın yapan Show Radyo ve Viva’yı hem karâ geçirmek hem de satışa hazırlamak üzere harekete geçmişti. Öğrendiğimize göre Gültekin’in kanalda yaptığı değişiklikler sonuç vermiş. Kanalın izlenme payı yılbaşında yüzde yarımken, bugünlerde yüzde 1’e ulaşmış. NTV’nin ve Habertürk televizyonunun yüzde 1.2 izlenme payı olduğunu belirtelim.

Konu ile ilgili görüştüğümüz Cine 5 Medya Grubu Başkanı Levent Gültekin, “Cine 5, kumandada yer etmiş, marka değeri yüksek bir kanal. Türkiye’de iddialı bir tematik kanal ya da haber kanalı kurmak isteyenler için ideal” diyor. Gültekin de ihalenin sonucunu merakla bekliyor…

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde