Çinde seksi model yasak!

Çinde seksi model yasak!

Shanghai Uluslararası Otomobil Endüstri Fuarı’nda binlerce otomobilin tanıtımı için aşırı seksi kıyafetli modellerin kullanılmayası yasaklandı. Gerekçe...

Çinde seksi model yasak!
16px
24px
19.02.2015 13:29
ABONE OLgoogle
Dünya devi Çin’in en büyük uluslararası otomobil fuarı olan ve her yıl Nisan ayında düzenlenen Shanghai Uluslararası Otomobil Endüstri Fuarı’nda binlerce otomobilin tanıtımı için aşırı seksi kıyafetli modellerin kullanılmayacağı fuar yetkilileri tarafından Çin medyasına duyuruldu.

Gerekçe olaraksa bu görünümün insanların ahlakını bozduğu ve fuarın amacını saptırması gösterildi. Organizatörlerin China Daily gazetesine yaptıkları açıklamada “şirketler ürün kalitesi ve teknolojisi üzerine odaklanmalılar” dedikleri belirtildi. Ayrıca organizatörler bu yıl yapılan fuar için: “Umarız sergi açan şirketler ürünlerini daha sağlıklı ve zarif bir şekilde tanıtırlar. Bayağı ve sosyal ahlakı zedeleyecek aktiviteler yasak” dedi.

BİRÇOK MODELİ RAHATSIZ EDİYOR

Çinli model Dang Jiani (25) konuyla ilgili olarak her yıl bu aktivitelerde şirketlerin kıyafetleri seçtiğini ve dekoltelerin bir çok modeli de rahatsız ettiğini ancak bunu yapmaya mecbur olduklarını söylerken son yıllarda bu karar ile özellikle sosyal medyada sansasyonel fotoğraflarıyla gündeme gelen Gan Lulu gibi insanların sosyal ahlakı daha fazla etkileyemeyeceklerini dile getirdi. Shanghai fuarı Çin’in en eski uluslararası otomobil fuarı ve her yıl binlerce aracın sergilenmesine ve tanıtılmasına ev sahipliği yapıyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde