Çin ekonomisi darmadağın! Milyonlarca şirket iflasın eşiğinde

Çin ekonomisi darmadağın! Milyonlarca şirket iflasın eşiğinde

Çin'de başlayan ve kısa bir süre içerisinde nerdeyse tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını nedeniyle Çin'li milyonlarca küçük ve orta ölçekli işletmenin iflasla karşı karşıya olduğu açıklandı.

Çin ekonomisi darmadağın! Milyonlarca şirket iflasın eşiğinde
16px
24px
26.02.2020 07:55
ABONE OLgoogle

Binlerce kişinin ölümüne sebep olan ve hızla yayılması nedeniyle tüm dünyaya korku salan koronavirüs, sadece insanları değil, ekonomiyi de olumsuz etkilemeye devam ederken, Çin'de, çalışanların maaşlarını ödemekte güçlük çeken milyonlarca küçük ve orta ölçekli işletmenin iflas eşiğine geldiği bildirildi.

Çin Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Birliği, Çin ekonomisinin bel kemiğini oluşturan KOBİ'lerin sadece yüzde 60'ının düzenli ödemelerini en fazla bir-iki ay yapabilecek durumda olduğunu açıkladı.

Çin Halk Bankası'nın verilerine göre KOBİ'ler Çin ekonomisinin yüzde 60'ını, istihdamın da yüzde 80'ini oluşturuyor.

"Yılın ilk çeyreğinde Çin ekonomisinde çok büyük bir düşüş görülebilir"

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, hafta sonu Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da gerçekleştirilen G-20 zirvesinde yaptığı bir açıklamada, yılın ilk çeyreğinde Çin ekonomisinde keskin bir düşüşün görülebileceğini, ikinci çeyreğinde ise büyümenin normal seyrine dönmesini öngörmekle birlikte, salgının küresel olarak sürmesi ihtimalini de değerlendirdiklerini belirtti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde