Cim Bom'a 200 Milyon Dolarlık gelir

Cim Bom'a 200 Milyon Dolarlık gelir

Galatasaray, Türk Telekom Arena’dan sonra ikinci büyük projesi Riva arazisini sonunda paraya çeviriyor.

Cim Bom'a 200 Milyon Dolarlık gelir
16px
24px
13.09.2010 08:14
ABONE OLgoogle

Galatasaray, ruhsatı alınan 1 milyon 175 metrekarelik Riva arazisi için 24 Eylül’de yeterlilik ilanı verecek. 844 adet villanın yapılacağı projeden tam 200 milyon dolar gelir bekleniyor

Galatasaray, Türk Telekom Arena’dan sonra ikinci büyük projesi Riva arazisini sonunda paraya çeviriyor. Sarı-kırmızılı yönetim, 200 milyon dolar gelir beklediği proje için 24 Eylül’de gazetelere ön yeterlilik ilanı verecek ve düğmeye basacak.

Dört yıl süren yoğun uğraşlar sonrası geçtiğimiz aylarda 244 bin metrekarelik satış alanına sahip arazinin ruhsat sorununu bitiren sarı-kırmızılılar, 844 villanın satışından büyük geliyor bekliyor. Şu ana kadar 200’ün üzerinde ön talep alınırken, sarı-kırmızılı yönetim, 2011 Ocak ayından itibaren inşaata başlamayı hedefliyor.

Başkan Adnan Polat’ın da Riva Projesi ile ilgili gelişmeleri Çarşamba günü yapılacak Divan Kurulu toplantısında üyelerle paylaşması bekleniyor. Galatasaray Yönetimi ilk planda 70 ile 100 milyon dolar arası bir gelir hedeflediği araziyle ilgili beklentisini 3. köprüyle ilgili gelişmeler ışığında 200 milyon dolar seviyesine yükseltmişti.

Toplam 1 milyon 175 bin metrekarelik Riva arazisinin 205 bin metrekarelik bölümü Galatasaray Selahattin Beyazıt Ormanı olarak ayrıldı. Sarı-kırmızılılar, 8 bin metrekarelik bir alanı da eğitim alanı olarak belirlemişti.

 Kampa girdiler

Cim-Bom’da büyük umutlarla transfer edilen Misimovic bugün sahneye çıkıyor. Teknik Direktör Frank Rijkaard’ın, Arda Turan’ın sakatlığı yüzünden ilk 11’de sahaya süreceği Bosnalı yıldız takımın liderliğini üstlenecek. Misimovic’le özel bir görüşme yapan ve beklentilerini anlatan Rijkaard, sistemini de değiştirecek.

4-3-3’ten, 4-2-3-1’e dönecek olan Hollandalı hoca, Misimovic’i, Milan Baros’un arkasında değerlendirecek. Sarı-kırmızılı takım dün akşam yaptığı son çalışmanın ardından kampa girdi. Rijkaard’ın basına kapalı çalışmada maçın taktiği üzerinde durduğu bildirildi. Sakatlıkları süren Arda ve Hakan Balta’nın tedavilerine devam edilirken, Çağlar ve Mehmet Batdal takımdan ayrı olarak çalıştı.

Nevzat Dindar/Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde