Çiller'i Hilton'un 9. katında kim ikna etmeye çalıştı?

Çiller'i Hilton'un 9. katında kim ikna etmeye çalıştı?

Tansu Çiller'e Hilton Otel'de baskı yaptıkları ortaya çıktı.

Çiller'i Hilton'un 9. katında kim ikna etmeye çalıştı?
16px
24px
27.04.2012 08:29
ABONE OLgoogle

AK Parti Milletvekili Salim Uslu, 28 Şubat sürecinde TOBB, TİSK, TESK, TÜRK-İŞ ve DİSK'in oluşturduğu "5'li çetenin", DYP lideri Çiller'e Refahyol hükümetinden çekilmesi için baskı yaptığını açıkladı.
 
Uslu, TOBB Başkanı Miras ve TİSK Başkanı Baydur'a orada bulunan diğer sendika yetkililerinin de destekte bulunduğunu belirterek 'Miras ve Baydur, Çiller'e hükümetten çekilmesi için baskı kurdu' dedi.
 
Yeni Şafak'ın haberine göre, sendika başkanlarının Hilton Oteli'nin 9. katında ikna odası kurduğunu belirten, eski Hak-İş Başkanı Uslu, toplantıyı Yalım Erez'in organize ettiğini iddia etti.
 
Uslu, Çiller'in sıkıştırıldığı toplantıyı şöyle anlattı? "Bunlar yıkım ekibiydi.  Ziraat Odası Başkanı ile benim dışında herkes Erbakan'ın nasıl güvenilmez olduğunu Türkiye için nasıl bir tehdit oluşturduğunu ve Çiller'in hükümeti bırakıp gitmesinin zorunluluklarını anlatmaya ve onu ikna etmeye çalışıyorlardı. Bir tür ikna odasıydı. Çiller direndi. Ama onlar ısrarla Çiller'in koalisyonu bozmasını istedi."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde