Ciliv, bakanla görüştü müjdeyi verdi: 4G geliyor

Ciliv, bakanla görüştü müjdeyi verdi: 4G geliyor

​Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, "Dün Sayın Bakanım da söz verdi, 2015'te Türkiye'ye 4G gelecek" dedi...

Ciliv, bakanla görüştü müjdeyi verdi: 4G geliyor
16px
24px
12.11.2014 11:19
ABONE OLgoogle
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, mobil iletişimde '4G'nin 2015 yılında Türkiye'yede kullanılacağını açıkladı

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Türkiye'deki 3G şebekesinin dünyanın en güçlü 3G şebekelerinin başında geldiğine işaret ederek, "Dün Sayın Bakanım da söz verdi, 2015'te Türkiye'ye 4G gelecek. Artan trafiği karşılamak için bu olmak zorunda" dedi. 

Ciliv, bu yıl 7. kez düzenlenen ve 2 gün sürecek "Turkcell Teknoloji Zirvesi"nin açılışında yaptığı konuşmada, teknolojide yaşanan dönüşümü anımsaarak, dünyanın mobil dünya konusunda hemfikir olduğunu söyledi. 

Akıllı cihazların yeni dünyada başrolde olduğunu anlatan Ciliv, akıllı telefon sayısının dünyada gittikçe arttığını ifade etti. 

Süreyya Ciliv, Türkiye'deki durumun da dünyadaki gelişmeye çok paralel olduğuna işaret ederek, "Akıllı telefon satışları 2011 yılından itibaren patlama yapmış şekilde. Tablet satışları da keza bilgisayarı yakalamış vaziyette. Turkcell'in T50 telefonu da üçüncü çeyrekte ve ekim ayında Türkiye'de en çok satılan model oldu" bilgisini verdi. 

"Kısaca artık her yer ofis. Mobilin müşterilere muazzam bir faydası var, her yerden bilgiye ulaşıyorsunuz" diyen Ciliv, konuşmasında giyilebilir teknolojilerin gelişiminden ve geleceğinden de bahsetti. 

Süreyya Ciliv, yeni dünyayı şekillendiren en önemli unsurun her yerden erişim olduğunu söyledi. 

Turkcell'in kuruluşunun 20. yıl dönümü dolayısıyla dün Ankara'da gerçekleştirilen etkinliği anımsatan Ciliv, "Bugün Türkiye'deki 3G şebekesi dünyanın en güçlü 3G şebekelerinin başında geliyor. Dün Sayın Bakanım da söz verdi, 2015'de Türkiye'ye 4G gelecek. Artan trafiği karşılamak için bu olmak zorunda" diye konuştu. 

Kaliteli fiber altyapının önemine de değinen Ciliv, bu anlamda Turkcell Superonline ile yaptıkları yatırımları ve bu yatırımlara devam edeceklerini bildirerek, "Dün Sayın Cumhurbaşkanımızın önünde de söz verdik, daha çok yatırım yapacağız, zaten yapıyorduk daha da yapacağız" dedi. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde