Ciliv: 'Kodak'' teknolojiye ayak uyduramadığı için iflas etti

Ciliv: 'Kodak'' teknolojiye ayak uyduramadığı için iflas etti

Turkcell Genel Müdürü Ciliv, "Elimizdeki teknoloji fırsatını iyi değerlendirirsek şirketlerimiz dünyada çok büyük başarılara ulaşacak" dedi

Ciliv: 'Kodak'' teknolojiye ayak uyduramadığı için iflas etti
16px
24px
15.02.2012 13:35
ABONE OLgoogle

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, ''Elimizdeki teknoloji fırsatını iyi değerlendirirsek şirketlerimiz dünyada çok büyük başarılara ulaşacak. Bundan da Türkiye toplumu yararlanacak'' dedi.

      Ciliv, Turkcell'in şirketlerin mobil teknoloji kullanım oranlarını ölçümlediği ve karlılıklarını artırıcı iş yapış modellerini sunduğu ''MobilŞirket'' vizyonunu anlatmak amacıyla Eskişehir Anemon Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısında, ''Kodak'' firmasının teknolojik gelişimlere ayak uyduramadığı için iflas ettiğini hatırlattı.

      Teknolojide son 30 yılda büyük değişimler yaşandığını belirten Ciliv, şirketlerin, rakiplerine göre teknoloji ve inovasyon konularında fark yaratması gerektiğini kaydetti.

      Ciliv, inovasyonun ortaya sadece fikir atmak değil, bu fikri ekonomik ya da toplumsal faydaya dönüştürmek olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

      ''İnovasyon en çok teknoloji dünyasında oluyor. Bunun sebebi de çok nettir. Bir bilgisayar gücünü her 18 ayda 2'ye katlıyor. 2G ile 3G arasında 100 misli hız farkı var. Yani teknoloji o kadar hızlı gelişiyor ki önceden çözemediğiniz problemleri çözüyorsunuz. Eğer teknolojiyi inovasyonla adapte edersen fark yaratırsın. Elimizdeki teknoloji fırsatını iyi değerlendirirsek şirketlerimiz dünyada çok büyük başarılara ulaşacak. Bundan da Türkiye toplumu yararlanacak. Teknoloji dünyasında da ciddi bir değişim noktasındayız. Bilgisayarlar iş hayatımızı değiştirdi. Başarılı olup bilgisayar kullanmayan bir kurum dünyada yoktur. Fakat 2010'lu yıllarda biz artık mobil internet dünyasına girdik. Artık bilgisayarlar cebinize girdi. Cebinizdeki akıllı cihazlar birer küçük bilgisayar. Bu cihazlar mobil iletişimle hızla internete bağlanıyor. Yani nereye giderseniz gidin dünyadaki bütün bilgilere hızla bağlanabiliyorsunuz.''
      
     ''İnternet fırsat eşitliğini sağlıyor''

     
     Dünyadaki 7 milyar insandan 6 milyarının cep telefonu kullandığı anlatan Ciliv, ''Cep telefonu dünyada herkesin kullandığı bir alet haline geldi. Bazı ülkelerde insanın ayağında ayakkabı yok ama cep telefonu var. Mobil iletişimle insan doğru bilgilere ulaşınca, bütün dünyaya faydası olacaktır'' dedi.

      Ciliv, Turkcell'in 3G'ye geçtikten sonra 2 yıl içinde mobil data trafiğini 36 misli arttığını dile getirerek, şunları bildirdi:

      ''Önümüzdeki 5 yılda video çok önemli bir yer tutacak. Artık mesajlar sadece yazı veya resim olarak gitmeyecek, video olarak gidecek. Video ile insanlara doğru bilgileri daha canlı şekilde aktarmak mümkün olacak. ABD'de öğrenciler kendi aralarında derse gitmeden en yüksek notu alma yarışına gidiyor. Öğrenciler doğru bilgiye internetten ulaşıp zamandan tasarruf ederek ders çalışabiliyor. O yüzden üniversitelerin de kendilerini yenilemesi lazım. Bugün Harvard ve Stanford üniversitelerindeki bütün dersler bedavaya internetten yayınlanıyor. Yani artık, Hakkari, İstanbul, Somali, İsrail, Boston'daki kardeşimiz bilgiye ulaşma konusunda eşit hakka sahip. Bu iş adamlarımız için de geçerlidir. Önceden bilgiye ulaşmak için Avrupa'ya gitmek gerekiyordu. Artık bilgiyi internetten bulabiliyorsunuz. İnsanlarımız her yerde her zaman hızlı bir şekilde internete ulaşma fırsatını yakalarlarsa fırsat eşitliğine sahip oluyor. Biz bu yüzden bu MobilŞirket vizyonu ile Türkiye'deki iş adamlarımıza bu değişimi anlatıyoruz. Bu değişimin farkında olsunlar Kodak'ın durumuna düşmesinler.'' 
     
    ''En önemli iletişimin mobil iletişimdir'
    
     Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de iletişimi en iyi kullanan belediyeler arasında yer aldıklarını ifade ederek, teknolojiyi çok iyi kullanan Turkcell ile iftihar ettiklerini kaydetti.

      Teknolojiyi kaybeden ve takip etmeyenlerin daima geri kalmak mecburiyetinde olduğunu dile getiren Büyükerşen, ''Günümüzde en önemli iletişim mobil iletişimdir. Dünyanın neresinde olursanız olun iş yeriniz ya da rakiplerinizle anında iletişim kurma imkanına sahip oluyorsunuz. Bütün uğraş alanlarında anında ve zamanında karar verebilmek için bu araçlara ihtiyacımız var'' dedi

      Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Harun Karacan da dünyada baş döndürücü bir değişim yaşandığını dile getirerek, bu değişime paralel olarak ticaret şartlarının da değiştiğini kaydetti.

      Tüccar ve sanayicilerin de bu değişime ayak uydurması gerektiğinin altını çizen Karacan, bilgi ve iletişim alanında kendini sürekli yenileyen Turkcell yöneticilerine teşekkür etti.

      Toplantıya, iş dünyasından çok sayıda temsilci katıldı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde