Ciğerleri paramparça!

Ciğerleri paramparça!

Kalp ameliyatı olan Müslüm Gürses, ciğerleri ve böbrekleri iflas ettiği için solunum cihazı ve diyalize bağlandı...

Ciğerleri paramparça!
16px
24px
20.11.2012 07:26
ABONE OLgoogle

Müslüm Gürses’in ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Bingür Sönmez “Kalple ilgili problemi yok. Müslüm Bey bedenine çok kötü bakmış. Cumartesi gecesi endişeliydik, başında bekledik. Gece 12’den sonra şansı döndü” dedi.

Geçtiğimiz Perşembe geçirdiği by pass ameliyatından sonra Cumartesi gecesi böbrek ve karaciğer yetmezliği şikayetiyle müşahede altında tutulan Müslüm Gürses’in durumu ciddiyetini koruyor. Solunum ve diyaliz makinasına bağlanan Gürses’in sağlık durumu hakkında ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Bingür Sönmez dün basın açıklaması yaptı:

Sürpriz yapabilir!

“Müslüm Gürses’in bedeni bugüne kadar çok kötü kullanılmış bir beden. O yüzden bize her an bir sürpriz hazırlayabilir. Şu an her şey kontrol altında. Umarım bizi daha fazla üzmeyecektir. Kendisine perşembe günü koroner bypass yaptık. 10 yıldır hastamız. Kendisine bir kez stent taktık, iki kez anjiyo yaptık. Hiçbir zaman sigarayı bıraktıramadık. Ona bağlı ciddi akciğer problemi yaşadı. İki aydır sigaraya bırakması için çaba sarf ediyorduk. Ameliyat olabilir hale getirdik. Perşembe günü bypass yaptık, iki damar değişti. Cumartesi öğlene kadar çok rahattı. Sonra solunum sıkıntısı başladı. Solunum aletine bağlamak zorunda kaldık. Pazar günü bizi üzen boyutta bir böbrek ve karciğer yetmezliği oluştu.Gece yarısından sonra tekrar kontrol altına alabildik.”

Sigara problemi

Sönmez, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öncelikle solunum problemi oldu, hiç süpriz değil. Yıllarca aşırı sigara tüketen bir insan için süpriz değil. Solunum için ciğeri cihaza böbreği diyalize bağlıyoruz. Karaciğerin kendisini yenilemesi lazım. Karaciğer kendisini kolay yenileyen organdır umutluyuz. Yoğun bakımda yatan her hasta için hayati tehlike söz konusudur. Cumartesi akşamı endişeliydik başında bekledik. Gece 12 den sonra birden şans döndü. Ama uzun bir yoğun bakım süreci olacak.”

Tatlıses: Pes etme

İbrahim Tatlıses, Twitter’da geçmiş olsun mesajı yayınlandı: “Ha gayret Müslüm Baba yaşam savaşını bırakma. Dizginleri elinde tut bırakma. Sen bu millete gereksin. Bu insanlar sana doymadılar. Pes etme!”

Özlem Ülkü/Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde