Çığ altında 30 saat ölüm kalım!

Çığ altında 30 saat ölüm kalım!

'Kestirme' diye kapalı yola giren midibüs, iki çığın arasında 30 saat kaldı

Çığ altında 30 saat ölüm kalım!
16px
24px
22.11.2009 10:15
ABONE OLgoogle

Erzurum'dan Rize'ye giden 6'sı üniversite öğrencisi 17 kişi taşıyan yolcu midibüsünün şoförü işgüzarlık yapıp kapalı yola girince kabus dolu saatler başladı.

Önceki akşam 20.00'de iki çığ arasında mahsur kalan midibüse, yoğun sis ve tipi yüzünden ulaşılamadı. Cep telefonlarıyla yakınlarını arayan üniversiteliler yardım çığlıkları attı. Müjdeli haber 30 saat sonra geldi. 18 kişiye ulaşan kurtarma ekipleri herkese rahat bir nefes aldırdı...

18 KİŞİNİN 30 SAATLİK ÖLÜM KALIM SAVAŞI

Atatürk Üniversitesi'nde okuyan ve Karadeniz illerindeki ailelerinin yanına bayram tatiline giden üniversiteli gençler, önceki gün Erzurum'dan saat 17.00'de Öz İspir Seyahat'e ait midibüsle yola çıktı. 6 öğrencinin yanı sıra 10 yolcu ve bir muavin de taşıyan midibüsün sürücüsü bölgede kar yağışı olması nedeniyle Artvin ya da Gümüşhane güzergahını takip etmesi gerekirken, yolu kısaltmak için İspir- İkizdere karayolunu seçti. Üniversitelilerin midibüsü, '17.00- 07.00 saatleri arasında araç trafiğine kapalıdır' tabelasının olduğu Ovit Dağı'nı geçerken olanlar oldu.

İki yanına çığ düştü

Midibüs, 2640 metre yükseklikteki Ovit Dağı Geçidi'ni geçtikten sonra saat 20.00 sıralarında Rize'nin İkizdere İlçesi Sivrikaya köyü yakınlarına geldiğinde, aracın hem önüne hem de arkasına çığ düştü. Yoğun tipinin devam ettiği bölgede çığda mahsur kalan üniversiteliler durumu cep telefonuyla bildirdi. Rize ve Erzurum'dan karayolları ekipleriyle Sivil Savunma ekipleri midibüsün mahsur kaldığı İkizdere-İspir karayolunun 67'nci kilometresine sevk edildi. Kurtarma ekipleri yoğun tipi nedeniyle bölgeye gece boyu çabalarına karşın alışamadı. Öğle saatlerinde mahsur kalanlara ulaşılması için 4 kilometre kaldığı belirtilirken, Diyarbakır'dan askeri helikopter istendi.

Ve müjdeli haber geldi

Umutların tükenmek üzere olduğu anda tam 30 saat sonra müjdeli haber geldi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ovit Dağı'nda mahsur kalan 18 kişiye 00.30 itibariyle 2 kişilik kurtarma ekibinin ulaştığını, hepsinin sağlık durumu ve morallerinin iyi olduğunu söyledi. Yol açma çalışmalarının uzun sürebileceğini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

Yiyecek takviyesi yapıldı

“Ulaşan dağcı arkadaşlar ve şoförle görüştük. Durumları gayet iyi. Ulaşan ekibin yanında yiyecek olarak çok şey yok, ancak arkalarından giden ekip yiyecek ve teçhizat götürecek. Eğer şimdi alabilirsek şimdi alacağız, ama alamazsak şartlar iyileşince alacağız, ama öncelikle hemen almak istiyoruz. Onun koordinesini yapıyoruz. Öncelikle ihtiyaçlarını gidermeyi planlıyoruz. Onu helikopter ile yol açma ekibiyle koordine ediyoruz. Hangisi uygun olursa o şekilde almayı planlıyoruz.”

Muhammet Kaçar/Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde