Çift dip kehaneti

Çift dip kehaneti

Uzmanlar, bu yıl ABD için daha kötü büyüme oranları görüleceğine dikkat çekiyor

Çift dip kehaneti
16px
24px
04.08.2011 08:55
ABONE OLgoogle

Nouriel Roubini bu ortamda ABD ekonomisinin çift dipli bir resesyona düşmesi riskinin şimdi yüzde 40’a yakın olduğunu söyledi.

Küresel ekonomide son günlerde yaşanan gelişmelere bağlı olarak uzmanlardan da korkutan açıklamalar gelmeye devam ediyor. 2008 krizini öngören ve piyasaların kâhin olarak tanıdığı Ekonomist Nouriel Roubini, ABD ekonomisindeki cansız büyümenin, durma noktasına geldiğini belirterek çift dip uyarısında yaptı.

Roubini bu ortamda ABD ekonosinin çift dipli bir resesyona düşmesi riskinin şimdi yüzde 40’a yakın olduğunu söyledi. Roubini paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada ABD ekonomisinin temel senaryoda 2011’de yüzde 1.7 ve 2012’de yüzde 2.3 büyümesini öngördüğünü ancak, büyük olasılıkla daha kötü büyüme oranları görüleceğine dikkat çekti.

ABD’li ünlü yatırımcı Marc Faber de, hisse senedi piyasaları için görünümün olumsuz olduğunu açıkladı. ABD’de para piyasalarının ekonominin durgunlukta olduğunu gösterdiğini belirterek “Eğer tahvil piyasası Batı dünyasında ekonomilerin zayıfladığını söylüyorsa ve aynı zamanda hisse senedi piyasaları halen göreceli olarak yüksekse, bu piyasanın kırılgan olduğunu düşünürüm” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde