Çiçek: Bu iş partiler üstü gerçekleştirilmeli

Çiçek: Bu iş partiler üstü gerçekleştirilmeli

Bakan Çiçek, "demokratik açılım" sürecini değerlendirirken konunun partiler üstü milli mesele olduğunu belirterek, ..

Çiçek: Bu iş partiler üstü gerçekleştirilmeli
16px
24px
10.09.2009 20:59
ABONE OLgoogle

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "demokratik açılım" sürecini değerlendirirken konunun partiler üstü milli mesele olduğunu belirterek, "Birbiriyle yüzyıl savaşanlar AB'de birleşti. Bizler bu ülkenin vatandaşlarıyız. Bu işi sen ben meselesi yapmadan partiler üstü milli bir mesele anlayışı içinde gerçekleştirmiş olmamız gerekiyor" dedi.

Çiçek, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) tarafından Ankara Sheraton Otel'de düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, "demokratik açılım" sürecine değindi.

Bu konu Türkiye'nin ilk defa gündeminde yer almış gibi bazı hatalı değerlendirmeler bulunduğunu ifade eden Çiçek, "Burada bir politikacı olarak konuşmuyorum. Konunun bir yönüyle mağduru olan bir ailenin çocuğu olarak bu konuya nasıl bakmamız lazım. Terörün maksadı zaten cebir ve şiddet kullanma, baskı, korkutma, sindirme yöntemleri. Toplumda ümitsizlik meydana getirir, bezginlik meydana getirir" diye konuştu.

Hiçbir terör örgütünün dünyada dış destek olmadan varlığını "bir hafta bile" sürdüremeyeceğini ifade eden Çiçek, şunları kaydetti:

"Evvela problemi bütün boyutlarıyla görmemiz lazım. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin uğraştığı örgütler değildir. Esas itibariyle örgütlerle beraber bunun arkasındaki güçlerle uğraşıyor. Eğer şu gerçeği bilirsek, hiçbir terör örgütü ister o gruptan, ister bu gruptan arkasında bir dış destek olmadan varlığını uzun süre sürdürmesi mümkün değildir. Eğer Türkiye, şu kadar zamandan beri terörün her türlüsüyle mücadele ediyorsa karşısında uluslararası oluşmuş bir cephe var. Bu cepheyle mücadele vermeye çalışıyor."

Türkiye'nin bu işin üstesinden geleceğine inandığını vurgulayan Çiçek, "Böylesine karmaşık, arkasında bu kadar destek bulan örgütlerle Türkiye'den başka hiç bir ülke böylesine bir terör belasına bu kadar sabredemez. Bu kadar dayanıklı, dirençli ve belli ölçüde de başarılı olamaz ama terör yöntem değiştiriyorsa siz de mücadelede yöntem değiştirmek mecburiyetindesiniz" diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde