Chirac'la Merkel'in Türkiye zirvesi

Chirac'la Merkel'in Türkiye zirvesi

Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ve Almanya Başbakanı Angele Merkel arasında yarın düzenlenecek zirvede, Türkiye'nin AB üyeliği konusu da gündeme gelecek.

Chirac'la Merkel'in Türkiye zirvesi
16px
24px
04.12.2006 21:44
ABONE OLgoogle

Fransa Cumhurbaşkanlığı Sarayı kaynakları, iki liderin, Türkiye'nin AB üyeliğinin değerlendirilmesi konusunda bir tarih belirlenmesi için AB üyelerine teklif yapacaklarını belirtti. Bu konunun, Almanya'daki zirvenin en önemli gündem maddelerinden birisini oluşturduğunu belirten kaynaklar, iki liderin belirli bir tarih vererek, Türkiye'nin üyeliğiyle ilgili durumun tekrar gözden geçirme taraftarı olduklarını ifade ettiler.

AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu Üyesi Olli Rehn, bugün basına verdiği demeçte, Merkel ve Chirac'tan Türkiye konusunda dengeli bir çözüm bulmalarını istemişti. Rehn, Reuters ajansına verdiği demeçte, limanların açılması konusunda Türkiye'ye kesin tarih vermenin çözüm üretmediğini belirterek, Kıbrıs sorununun en iyi BM önderliğinde çözülebileceğini kaydetmişti. Olli Rehn, ''Türkiye ve AB açısından stratejik önemi nedeniyle Şansölye Merkel ve Cumhurbaşkanı Chirac'a bir taraftan müzakere sürecini canlı tutarken, diğer yandan, bir aday ülkenin yükümlülüklerini karşılamamasının sonuçlarını gösteren dengeli bir çözüm bulmalarını istiyorum''

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde