Cezası 350 TL! Fatih Altaylı: İyi de bu vatandaş nereye park edecek, arabasını neresine sokacak biri anlatsın

Cezası 350 TL! Fatih Altaylı: İyi de bu vatandaş nereye park edecek, arabasını neresine sokacak biri anlatsın

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, artık gece evinin önüne park eden vatandaşlara da ceza kesildiğini belirterek, isyan etti..

Cezası 350 TL! Fatih Altaylı: İyi de bu vatandaş nereye park edecek, arabasını neresine sokacak biri anlatsın
16px
24px
29.11.2018 04:42
ABONE OLgoogle

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, artık gece evinin önüne park eden vatandaşlara da ceza kesildiğini belirterek "Ve iddiaya göre gece bekçilerine bile makbuz verilmiş, cezaları onlar yazıyormuş. Pes artık. İyi de bu vatandaş nereye park edecek, arabasını neresine sokacak biri anlatsın" dedi.

Fatih Altaylı, "Nefese de ceza gelecek mi!" başlığıyla yayımlanan yazısında birkaç hafta önce “Aman dikkat edin. Artık her şeye ceza yazacaklar” diye sürücüleri uyardığını söyledi.

"Boşuna uyarmışım. Dikkat etseniz de, etmeseniz de ceza gelecek. Artık gece evinin önüne park eden vatandaşlara bile park cezası yazmaya başlamışlar. Ve iddiaya göre gece bekçilerine bile makbuz verilmiş, cezaları onlar yazıyormuş. Pes artık" diyen Altaylı, şöyle devam etti:

— Belediyenin otopark yönetmeliğine göre her apartman, daire sayısı kadar otopark yapmak zorunda. Projede otopark yoksa ruhsat verilmiyor. Ancak belediyeler bu durumu bir gelir kapısına çevirmişler. Belirli bir para karşılığında otoparksız inşaat izni veriyorlar. Karşılığında belediye park yapacak sözde. Yok tabii öyle bir park. Türkiye’de trafiğe kayıtlı araç sayısı yaklaşık 20 milyon. Bunun 5’te biri İstanbul’a kayıtlı. Yani en az 4 milyon.

— Buna karşın İstanbul’da toplam otopark sayısı, AVM’si, hastanesi, iş merkezi dahil 669 bin. Üstelik bunların dağılımı da uygun değil. Yönetmeliğe göre vatandaşa evine veya iş yerine en fazla 250 metre mesafede otopark yeri sağlanması lazım. Bunlar olmadığı için vatandaş da bulduğu yere park etmek zorunda. Ve şimdi o vatandaşa ceza kesiliyor. Pek yakında soluduğumuz havaya da vergi, nefes verirken çıkardığımız karbondioksite de “Çevre kirletme cezası” kesilirse kimse şaşırmasın.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde