Cezaevindeki Oktarcılar’ın hesabına esrarengiz para akışı

Cezaevindeki Oktarcılar’ın hesabına esrarengiz para akışı

Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü’ne yönelik hazırlanan iddianamede ilginç bir detay yer aldı.

Cezaevindeki Oktarcılar’ın hesabına esrarengiz para akışı
16px
24px
23.08.2019 04:55
ABONE OLgoogle

İddianamede, tutuklu bulunan şüphelilerin hesaplarına isimlerini daha önce duymadıkları birkaç kişi tarafından para yatırıldığı ortaya çıktı.

Bu kişilerden birinin Raif Engin olduğu, Engin’in hesaplarına para gönderdiği bazı şüpheliler ve ailelerinin de şüpheliden şikayetçi olduğu öğrenildi. Bu paraların şüphelilerin örgüt bağı olduğunun anlaşılması için gönderildiği ileri sürüldü. İşte Adnan Oktar'ın Kandilli’deki villadan kaçış anı

İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince elebaşı Adnan Oktar ve örgüt üyelerine yönelik geçtiğimiz yıl Temmuz ayınca operasyon düzenlenmişti. Operasyon ardından yürütülen soruşturma kapsamında da geçtiğimiz aylarda Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü'ne yönelik iddianame hazırlandı.

Hazırlanan iddianamede, tutuklu yargılanan örgüt şüphelilerine örgüt mensubu bağı olduklarının anlaşılması amacıyla birkaç kişi tarafından cezaevi hesaplarına para yatırıldığı ortaya çıktı.

Cezaevinde tutuklu bulunan şüphelilere para yatıran kişilerden birinin de Raif Engin olduğu tespit edildi. Raif Engin'e yönelik emniyet güçlerince operasyon düzenlendiği ve şüphelinin Sakarya'daki ikametinde yakalanarak tutuklandığı öğrenildi. Engin'in hesaplarına para gönderdiği bazı şüpheliler ve aileleri de şüpheliden şikayetçi oldu.

"ÖRGÜT MENSUBU GİBİ GÖSTERMEK İÇİN PARA YATIRILDI"

İddianamede ifadesi yer alan itirafçı G.K., örgüt şüphelisi üyelerin hesaplarına para yatıran, Sakarya'da ikamet eden ve sonrasında yakalanıp tutuklanan şüpheli Raif Engin ile ilgili olarak şunları anlattı:

"Cezaevlerindeki tutuklulara ilk Raif Engin tarafından, daha sonra soyadı Azeri gibi olan hatırlayamadığım biri tarafından belirli miktarlarda para yatırıldı. Ben bana yatırılan her iki paranın da iadesi için cezaevi müdürlüğüne dilekçe verdim ve parayı iade ettim."

Damla Kaya/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde