Ceyhan'da 3 bin kişiye iş fırsatı

Ceyhan'da 3 bin kişiye iş fırsatı

İşadamı İhsan Kalkavan, Adana'nın Ceyhan ilçesinde 3 bin kişinin istimdam edileceği bir tersane kuracaklarını açıkladı.

Ceyhan'da 3 bin kişiye iş fırsatı
16px
24px
05.05.2008 08:21
ABONE OLgoogle

Bir grup işadamı ile Ceyhan'a gelen Kalkavan, Kaymakam Ayhan Boyacı, Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yaylacı ve Ceyhan Girişimci İşadamları Derneği Başkan Yardımcısı Şükrü Bozçalar ile görüştü.

Adı bankacılık ve spor alanlarında da sık sık duyulan Beşiktaş Denizcilik Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Kalkavan, önümüzdeki günlerde Yumurtalık Serbest Bölgesi'nde tersane kurmak için 320 bin metre kare alan kiraladıklarını belirtti.

Burada kurulucak tersaneleri Akdeniz'in en büyük gemi bakım ve onarım tersanesi olacağını söyleyen Kalkavan, tersanelerin birinin uzunluğunun 400 eninin 70 metre, diğerinin uzunluğunun 350, eninin ise 70 metre olacağını söyledi.

Botaş ve Bakü Tiflis Ceyhan (BTC) gibi yatırımların Ceyhan bölgesine gelmesiyle deniz trafiğinin arttığını kaydeden işadamı Kalkavan, artık bu bölgede bir tersane kurma ihtiyacının doğduğunu dile getirdi.

Tersane kurma çalışmalarında son aşamaya geldiklerini ve kira sözleşmesinin önümüzdeki günlerde imzalanacağını ifade eden Kalkavan, tersane yapılacak 320 bin metrekare alanın 100 bin metrekaresinin kara, 220 bin metrekaresinin ise deniz dolgusu olacağını söyledi.

Kurulacak tersanede yılda 400 bin DWT'lik 100 geminin bakım ve onarımını yapmaya planladıklarını belirten Kalkavan, ayrıca yılda 2 geminin de üretimini gerçekleştirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

İhsan Kalkavan, "Akdeniz Bölgesi'nde bu büyüklükte çok az tersane var. Türkiye'nin en yakınındaki Yunanistan, İspanya ve Portekiz'de bu tip tersaneler var. Acak buralarda da iş gücü çok pahalı. Bu boşluğu biz doldurarak ülkemiz açısından stratejik bir görevi yerine getirmiş olacağız. Kira sözleşmesinden sonra almamız gereken Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) raporu var. Bunun için başvurumuzu yapacağız. Bu raporu almamız 6-7 ayı bulur." dedi.

Yıl sonuna kadar tersanenin temelini atmayı planladıklarını kaydeden İhsan Kalkavan, çalışmalarının yüzde yüz özsermaye ile tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Öte yandan, Beşiktaş'ın eski yöneticisi olan İhsan Kalkavan'ın Ceyhan'a geleceğinin duyan Beşiktaş taraftarları, sevgi gösterisinde bulunarak hatıra fotografı çektirdi.

Adana/Cihan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde