Çevre Bakanlığı'na dev arazi için dava...

Çevre Bakanlığı'na dev arazi için dava...

Küçükçekmece’deki dev araziye ilişkin imar planlarında yapılan değişikliğe karşı idare mahkemesinde dava açıldı.

Çevre Bakanlığı'na dev arazi için dava...
16px
24px
29.11.2017 12:52
ABONE OLgoogle

Daha önce Marmara Üniversitesi’ne ait olan Küçükçekmece’deki dev araziye ilişkin imar planlarında yapılan değişikliğe karşı idare mahkemesinde dava açıldı. Yürütmenin iptali istemi ile açılan davada, 100 hektarlık arazinin kamu yararına kullanılması talep edildi.

Küçükçekmece Belediye Meclisi Üyeleri Bekir Güler, Erhan Aslaner, Enis Koçak, Nurettin Aydın’ın açtığı dava, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına karşı açıldı. Yürütmenin iptali istemi ile açılan davada, 100 hektarlık alanın kamu yararına yeşil olarak kullanılması istendi.

ÜÇTE BİR ORANINDA YEŞİL ALAN

Söz konusu arazinin, yapılan anlaşma sonrası TOKİ’ye geçtiği belirtilen dilekçede, 15 Ağustos tarihli imar planı değişikliğinin iptal edilmesi talep edildi.

Küçükçekmece hem nüfus hem trafik yoğunluğunun yüksek seviyede olduğu belirtilen dilekçede, “Kişi başına düşen yeşil alan miktarı 3.6 metrekare. Oysa bu miktarın 9 metrekare olması gerekir” denildi.

İlçede yoğun bir betonlaşmanın olduğu kaydedilen dilekçede, söz konusu arazide de konut yapılması halinde, yaşanan yoğunluğu daha da arttıracağı kaydedildi.

‘ŞEHİR PARKI’ OLACAĞI AÇIKLANMIŞTI

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan iş adamı Nurettin Aydın “Ak Parti’i Belediye Başkanı Temel Karadeniz de seçim sürecinde bu alanı ‘Şehir Parkı’ yapmayı Küçükçekmece halkına vaat etmişti.

Ancak, Sayın Cumhurbaşkanı’nın belirttiği gibi şehre ihanet edenler burayı da TOKİ adını da kullanarak yapılaşmaya açmak istiyorlar. Çevre hakkı yaşam hakkıdır.  Bu kamusal alanı korumak için bu davayı açtık” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde