Cevizli sucukla haftada 1 kilo

Cevizli sucukla haftada 1 kilo

Hiçbir diyette cevizli sucuğun yenilebileceğini duydunuz mu? Bu diyetle ayda 4 kilo verebilirsiniz

Cevizli sucukla haftada 1 kilo
16px
24px
07.06.2010 10:59
ABONE OLgoogle

Beslenme bilimi diyette tabuları yıkıyor. Şişmanlattığına inanılan pek çok yasaklı gıda sofralara döndü. Bunlardan biri de pekmezle hazırlanan cevizli sucuk. Bu diyetle ayda 4 kilo verebilirsiniz

Hiçbir diyette cevizli sucuğun yenilebileceğini duydunuz mu? İsterseniz önce cevizli sucuğun yapılışını ve faydalarını öğrenelim. Sonra beslenmemizde cevizli sucuk yiyerek de kilo verilebileceğini uygulayarak görelim. Cevizli sucuk; pekmezin nişasta ile pişirilip, ipliğe dizilmiş ceviz parçacıklarının üzerine dökülüp ve kurutulması ile yapılır. Besin içeriği yüksek ama kilo vermemize yardımcı olan bu tatlıyı yiyerek de kilo verebilirsiniz.

Çünkü pekmez, demir, potasyum ve kalsiyumdan zengin, karotenoidler, flavonoidler ve B grubu vitaminlerini içerir. Pekmez fruktoz ve glikoz karbonhidratlarını içerir. Bu özelliği nedeniyle hemen kana geçer ve iyi enerji verir. Cevizde ise yüksek düzeyde çoklu ve tekli doymamış yağ asidini içermesi, kolesterol bulunmaması kalp sağlığı açısından önemli bir besin olmasına neden olmaktadır. Bunun dışında ceviz iyi bir demir minerali kaynağı olup, diyet lifi açısından da zengin bir besindir.  Bu diyeti 18-24 yaş grubu olan erişkinler uyguladığında haftada 700 g. kilo verirler.

Kahvaltı:

1 yumurta (haşlanmış)

1 dilimbüyüklüğünde peynir

1 avuç içi kadar kuru erik

1ince dilim tahıllı ekmek

Bol tatlı kırmızıbiber dilimleri

(1 tatlı kaşığı sıvı yağ eklenmiş)

Öğle:

1 tabak etli sebze yemeği

1 kase cacık veya yoğurt

1 ince dilim tahıllı ekmek

Az yağlı havuç salatası

İkindi:

Yarım cevizli sucuk

Akşam

1 tabak zeytinyağlı

nohut yemeği

1 orta boy meyve

1 ince dilim

tahıllı ekmek

Az yağlı havuç salatası

DİKKAT!

 Bu diyeti uygularken:  Mutlaka en az 6 su bardağı su içilmeli. Öğün içerisindeki porsiyon büyüklükleri değiştirilmemeli. Eksik veya fazla yenilmemelidir. .Sabah aç karnına haftada 3 kere 65 dakika yürüyüş yapılmalıdır. Günde en az 4 fincan yeşil çay ve

1 fincan filtre kahve içilmelidir.

Selahattin Dönmez/Star

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde