Cevahir AVM'de yangın merdivenine mağaza

Cevahir AVM'de yangın merdivenine mağaza

Cevahir’de kaçak tartışması yargıya taşındı, Şişli Belediyesi yetkilileri hakkında dava açıldı.

Cevahir AVM'de yangın merdivenine mağaza
16px
24px
22.05.2017 08:03
ABONE OLgoogle

Avrupa’nın en büyük ikinci alışveriş merkezi olarak tanıtılan Cevahir AVM’deki 32 bin metrekare kaçak mağaza tartışması yargıya taşındı.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddinamede Şişli Belediyesi’nin sekiz yetkilisi hakkında “görevini kötüye kullanma” suçundan 2 aydan 2 yıla kadar hapis cezası isteniyor. İstanbul 75. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen davanın ilk duruşması 19 Eylül tarihinde Çağlayan Adliyesi’nde saat 09.30’da görülecek.

CHP’li meclis üyeleri Hüseyin Sağ ve Deniz Erzincan yetkililer hakkında imar kirliliğine neden olma suçundan kamu davası açılmasını ve cezalandırılmasını istedi. Ayrıca İBB’nin 12 CHP’li Meclis üyesi de Cevahir AVM hakkında önerge vererek tüm sürecin belgelerini istemişti.

Cevahir AVM’de 32 bin metrekare kaçak mağaza

Dükkânlar büyütüldü

Suç duyurusunun ardından İstanbul Cumhuriyet Savcısı Tuncay Yardımcıoğlu iddianameyi hazırlayarak İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’ne sundu. İddianamede Şişli Belediyesi yetkilileri Ferda Sema Vuruşaner, Fulya Yıldırım, Mehmet Atalar, Mümtaz Erkan, Nimet Toprak, Nuran Özden, Nuray Karaoğlan ve Yalçın Alpay şüpheli sıfatıyla yer aldı.

Cevahir AVM'de akılalmaz olay: 2 ağır yaralı

İddianamede İBB’nin 2009 yılının haziran ayında AVM içindeki ortak alanların kiralandığını, yangın merdivenlerinin dükkânlara ilave edildiğini, dükkânların ortak alan sınırlarını geçerek büyütüldüğünü tespit ettiği ve düzenlediği form doğrultusunda bazı işyerlerinin ortak alanlarının kapatıldığını ancak gerekli yasal işlemlerin yapılmadığına dikkat çekildi.

Kuveytliler harekete geçti! Cevahir 4 dönüm daha büyüyecek!

Bu yazının Şişli Belediyesi Başkanlığı İmar Kalemi’ne 2009 yılında resmi olarak girdiği ancak mıntıka mühendisine yazının havale edilmediğine dikkat çekildi. 2009 yılının ağustos ayında ise AVM’ye ilişkin tadilat projesinin eksiklerine karşın kısmi tadilat yapı ruhsatı verildiği ifade edilen iddianamede eksiklikler araştırılmadan 2016 yılının haziran ayında da AVM’nin uygulama projesinin onaylandığı anlatıldı.

Şüpheliler ise ön inceleme sırasında verdikleri ifadelerde atılı suçları kabul etmedi. Savcı şüphelilerin “görevini kötüye kullanma” suçundan cezalandırılmalarını istedi.

Hazal Ocak/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde