Çeteye 60 bin dolar kaptırmış

Çeteye 60 bin dolar kaptırmış

Çete lideri tarafından dolandırılan eski milli basketbolcu Kutluay'dan açıklama

Çeteye 60 bin dolar kaptırmış
16px
24px
28.01.2010 08:09
ABONE OLgoogle

Çete lideri tarafından dolandırılan eski milli basketbolcu İbrahim Kutluay, AKŞAM'ın sorularını yanıtladı: 'İTÜ'ye sponsor olacağını söyledi. Borç istedi, verdik. Dolandırıcı olduğunu medyadan öğrendim'

İzmir'deki çete operasyonu kapsamında dolandırıldığı gerekçesiyle ifade veren eski milli basketbolcu İbrahim Kutluay, 'İrfan E. bize kendisini işadamı, vatansever biri olarak tanıttı. İTÜ'nün basketbol takımına sponsor olmak istediğini söyledi. Borç istedi, geri ödemedi' dedi. Kutluay'dan 60 bin, Harun Erdenay'dan 10 bin TL alınmıştı.

İzmir polisinin Aralık 2009'da düzenlediği operasyonda çete lideri olarak İrfan Erbarıştıran gözaltına alınmış, kendisine bilgi sızdırdığı iddia edilen Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Celal Uzunkaya ve Mustafa Gülcü açılan soruşturma sonrasında görevden alınmıştı. Mahkeme tarafından tutuklanan Erbarıştıran'ın, kendisini MİT ve derin devlet mensubu olarak tanıttığı, birçok firma ve şahsı dolandırdığı öne sürüldü. Mağdurlardan ikisinin de eski milli basketbolcular İbrahim Kutluay ve Harun Erdenay olduğu ortaya çıktı.

HARUN'LA DA TANIŞTIRDIM

Kutluay ve Erdenay önceki gün Emniyet'te ifade verdi. AKŞAM'a konuşan İbrahim Kutluay şunları anlattı: Bizi bu kişiyle (İrfan Erbaştıran) kimin tanıştırdığını hatırlamıyorum.  6-7 ay önce tanışmıştık. İTÜ'nün basketbol takımına sponsor olmak istediğini söyledi. Bize kendini işadamı, vatansever biri olarak tanıttı. Sonra beni sık sık aradı. Ben de kendisini Harun Erdenay'la tanıştırdım. İTÜ'ye sponsor olmadı. İşlerinin kötü olduğunu, kısa sürede ödeyeceğini söyleyerek bizden borç istedi. Dolandırıcı olduğunu medyadan öğrendim.

İBO'YA 'BAMYA' ŞOKU

İFADE için Emniyet'e gelen Kutluay bir de şok yaşamış. Aralarında askeri Savcı Albay Ahmet Üçok'un da bulunduğu 13 kişinin tutuklandığı 'Bamya' operasyonu kapsamında Kutluay'ın 'tanık' olarak bilgisine başvurulduğu ortaya çıktı. Sahte çürük raporu hazırladığı iddia edilen çetenin lideri olduğu öne sürülen Turgay T.'nin bazı telefon görüşmelerinde İbrahim Kutluay'dan bahsettiği belirlendi.

İddiaya göre Turgay T. Kutluay'ın bir akrabasına ait restoranla ilgili arkadaşıyla yaptığı görüşmelerde, İbrahim Kutluay'ı tanıdığını ve ona bazı konularda yardımcı olunması gerektiğini söylüyordu. Kutluay'a poliste bu konuşmalar anlatılarak Turgay T.'yi tanıyıp tanımadığı soruldu. Kutluay'ın ise ifadesinde, bu kişiyi tanımadığını,hiç bir zaman görüşmediğini söylediği öğrenildi.

Devrim Tosunoğlu/Akşam

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde