Cerruti 1881 Bağdat Caddesi'nde

Cerruti 1881 Bağdat Caddesi'nde

Dünyanın en prestijli lüks moda markalarından biri olan Cerruti 1881, İstanbul Bağdat Caddesi’nde ..

Cerruti 1881 Bağdat Caddesi'nde
16px
24px
26.04.2012 09:49
ABONE OLgoogle

Dünyanın en köklü lüks moda markalarından İtalyan asıllı Cerruti 1881, yeni global stratejisi doğrultusunda tüm dünya mağazalarına örnek olacak “flagship” mağazasını İstanbul Bağdat Caddesi’nde açtı. Açılışı Cerruti 1881 Ceo'su Catherine Vautrin yaptı. Açılışa Şekib Agdaviç, İsmail Kavurmacı, Nejat Güllüoğlu gibi tanınmış işadamları katıldı.

Cerruti 1881, 1977 yılından  beri yaratıcı vizyonuyla erkek hazır giyim alanında faaliyet gösteriyor. 2001 yılı itibariyla marka dünya genelinde bir yeniden yapılanma stratejisi benimsedi.

Markanın bu strateji doğrultusunda  konumlandıracağı merkez mağazaları için seçtiği stratejik noktalardan biri de İstanbul. Cerruti 1881, markanın İstanbul’daki varlığını çok önemsiyor ve bu sebeple, Ataköy A Plus’ta bulunan mağazasının ardından Nisan ayında dünya çapında yeni « flagship » mağazasının kapılarını açıyor.

 Tarihçe

Cerruti 1881, Antonio Cerruti tarafından 1881 yılında Italya’nın Biella kasabasında kuruldu. Marka ilk dokumacılık atölyesini açtığı günlerden günümüze, dünyanın sayılı uluslararası moda markalarından biri haline geldi.

Gerek filmlerinde, gerek gündelik hayatlarında Cerruti 1881 tasarımlarını tercih eden ünlüler arasında  Jack Nicholson, Richard Gere, Kathleen Turner, Faye Dunaway gibi unutulmaz Hollywood yıldızları bulunuyor.

Bugün Cerruti 1881 markası  erkekler için hazır giyimin yanında parfüm, deri aksesuar, saat, mücevher, gözlük, kravat ve ayakkabı koleksiyonlarını bünyesinde barındırıyor. Kadın ve erkek için gündelik giyim ve jean koleksiyonları ise, 18CRR81 Cerruti markası altında bulunabiliyor.

İstanbul Bağdat Caddesi’ndeki yeni mağazasıyla Cerruti 1881, elegan ve stil sahibi tasarımlardan vazgeçemeyen erkeklere benzersiz ve vazgeçilmez bir deneyim sunmayı sürdürecek.

Cerruti 1881 Hakkında

Cerruti 1881, Cerruti ailesi tarafından 1881 yılında İtalya’nın kuzeyinde bulunan Biella’da kuruldu. 1950 yılında Nino Cerruti aile mesleğinin başına geçti ve 1967 yılında CERRUTI 1881 markasını yaratarak ilk mağazasını Paris Madeleine Meydanı 3 numarada açtı. Günümüzde bu mağaza markanın merkez ofisi ve flagship mağazası olarak varlığını sürdürüyor. Cerruti bünyesinde hazır giyim dışında parfümden günlük giyime, saatten aksesuara farklı koleksiyonlar barındırıyor.

Marka Paris’teki merkez ofisinden direkt olarak yönetilerek, lisans ve dağıtım anlaşmaları çerçevesinde dünya çapında aktivitelerini gerçekleştiriyor. Cerruti 1881’in global ağı bugün 95’i markanın kendi yönetiminde, 17’si franchise olmak üzere toplam122 birimi kapsıyor.

Nisan 2011’den beri Cerruti, lüks erkek hazır giyim alanında uzmanlaşmış Hong-Kong merkezli Trinity Ltd Group’u bir parçası olarak faaliyetlerine devam ediyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde