Ceren Damar'ın katilinden şok savunma: Şarjörü boşaltabilirdi ama yapmadı!

Ceren Damar'ın katilinden şok savunma: Şarjörü boşaltabilirdi ama yapmadı!

Öğrencisi tarafından öldürülen Ceren Damar davasının karar duruşması olması beklenen celsesi Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.

Ceren Damar'ın katilinden şok savunma: Şarjörü boşaltabilirdi ama yapmadı!
16px
24px
21.02.2020 13:11
ABONE OLgoogle

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’i okuldaki odasında öldüren öğrencisi Hasan İsmail Hikmet, Ankara 33’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 4’üncü kez hâkim karşısına çıktı.

Bugünkü celsesinde mahkemenin kararını açıklaması beklenen dava öncesinde Şenel'in ailesi Ankara Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaptı. Şenel'in babası Mustafa Damar adalet beklediklerini söyledi. 

Duruşmanın başlamasıyla Türkiye Barolar Birliği Kadın Komisyonu'nun davaya müdahillik talebi reddedildi.

'ŞARJÖRÜ BOŞALTABİLİRDİ, YAPMADI'

Şule Çet Dayanışma Platformu Twitter hesabından davaya ilişkin paylaşılan notlara göre, söz alan sanık avukatı Vahit Bıçak, “Hepimiz sanık Hasan İsmail Hikmet’in adaleti için buradayız” dedi. Bıçak'ın "Sanık katliam yapmamıştır. Birden fazla insanı bir yerde öldürmek katliamdır. Sanık isterse şarjörü boşaltabilirdi ama bunu yapmadı. Katliam yapmamıştır, çılgın cinayet işlememiştir" sözlerine salondan tepki geldi.

Bıçak ayrıca katil zanlısı Hasan İsmail Hikmet’in, “canavarca hisle öldürmediğini” iddia ederek, "Sanık elindeki silahla etraftaki herkesi öldürebilirdi ama öldürmemiş bu yüzden en üst ceza verilemez. Dinleyin beni de biraz hukuk öğrenin, mahkeme heyeti baskı altındadır” dedi. 

'DAMAR, SANIĞI RAHATSIZ EDİYORMUŞ'

Sanık avukatı Bıçak şöyle devam etti:

“Karşınızda ne hükümlü ne de katil bulunmaktadır. Hakimler kamuoyu baskısının etkisinde kalıyor. Toplumsal baskılar hakimlerin kararını etkilememeli. Ceren Damar, sanık Hasan İsmail Hikmet’i rahatsız ediyormuş. Sanık, cinsel saldırı mağdurudur. Danışman hocası Ceren Damar ile cinsel ilişkileri vardı. Ceren, Hasan'ı tehdit ederek bu ilişkiyi devam ettirmiştir. Bir kadın cinayeti davası değildir. Karşınızda bu kadar ağır bir suçun mağdurunun oturduğunu unutmayın"

Bıçak, "Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz sonrası emriyle başlatılan birlik çağrısına rağmen Ceren Damar 15 Temmuz lehine tweet attı" dedi.

Katil zanlısı Hasan İsmail Hikmet için "indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" isteniyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde