Cep telefonu testise zarar veriyor

Cep telefonu testise zarar veriyor

Operatörlerin ücretsiz konuşma sürelerini artırmasının sağlık açısından risk getirdiği bildirildi.

Cep telefonu testise zarar veriyor
16px
24px
05.08.2008 13:54
ABONE OLgoogle

Cep telefonlarının programlanmış hücre ölümü sürecini etkilediği, bu nedenle operatörlerin ücretsiz konuşma sürelerine artırmasının sağlık açısından risk getirdiği bildirildi.

Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Daşdağ, Türkiye'de cep telefonu kullanımının 1994-1995'li yıllarda başladığını, o tarihten itibaren cep telefonunun canlılar üzerindeki etkileri konusunda araştırma çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Daşdağ, şöyle dedi:
"Cep telefonu operatörlerinin bedava veya ücretsiz konuşma sürelerini artıran kampanyaları insanların daha fazla radyasyona maruz kalmasına neden olarak programlanmış hücre ölümü sürecini etkiliyor. Bedava veya ücretsiz konuşma sürelerini artıran kampanyaların bu nedenle çok doğru olmadığını düşünüyorum. Radyasyondan korunma kurallarına baktığımızda süre çok önemli bir faktör. Cep telefonu kullanım süresini ne kadar azaltırsanız radyasyon etkisinden o kadar korunmuş olursunuz. Ancak kampanyalar cep telefonunu daha çok kullanmaya teşvik ediyor. Bu da toplum açısından risk oluşturuyor.

Cep telefonu kullanımına bağlı olumsuzluklardan daha fazla etkilenecek olan çocukların ebeveynler tarafından özendirilmemesi ve cep telefonu kullanımlarının mümkün olabildiğince sınırlandırılmasından yanayız.''

AA

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde