Cenazede gergin anlar: Erdoğan ve Kılıçdaroğlu el sıkışmadı, Akşener erken ayrıldı

Cenazede gergin anlar: Erdoğan ve Kılıçdaroğlu el sıkışmadı, Akşener erken ayrıldı

Mesut Yılmaz'ın oğlunun cenazesi siyasileri buluşturdu. Cenazede Erdoğan ve Kılıçdaroğlu el sıkışmadı. Meral Akşener'in cenazeden erken ayrılması dikkat çekti.

Cenazede gergin anlar: Erdoğan ve Kılıçdaroğlu el sıkışmadı, Akşener erken ayrıldı
16px
24px
18.12.2017 11:57
ABONE OLgoogle

Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın büyük oğlu Yavuz Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı. Yoğun katılım olan cenaze siyasetçileri de buluşturdu. Cenazede Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun el sıkışmaması dikkat çekti.

Beykoz Konakları'ndaki evinde ölü bulunan Yavuz Yılmaz (38) için Marmara İlahiyat Fakültesi Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Yavuz Yılmaz’ın kardeşi Hasan Yılmaz ağabeyinin tabutunun başından bir an olsun ayrılmadı. Tabuta elleriyle dokunan Hasan Yılmaz uzun süre ağabeyinin tabutuna baktı.

Cenaze namazına Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra Mesut Yılmaz ile eşi Berna Yılmaz, Yavuz Yılmaz'ın kardeşi Hasan Yılmaz, amcası Turgut Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Mesut Yılmaz ile eşi Berna Yılmaz , Yavuz Yılmaz’ın kardeşi Hasan Yılmaz, amcası Turgut Yılmaz, eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, eski Başbakan Tansu Çiller, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fener Rum Patriği Bartholomeos ile iş dünyasından, siyaset ve sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı.

ERDOĞAN VE KILIÇDAROĞLU EL SIKIŞMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, cenaze namazını kılmak için geldiği camide CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun elini sıkmadığı görülürken, sık sık sert polemiklere giren eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin el sıkıştığı görüldü.

AKŞENER, BAHÇELİ GELMEDEN AYRILDI

Öte yandan camiye gelen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Yılmaz ailesine taziye dileklerini ilettikten sonra cenaze namazını beklemeden buradan ayrıldı.

Akşener çıkışta, bir gazetecinin, "Erken ayrılmanızın bir sebebi var mı? Bahçeli gelecek diye mi erken ayrılıyorsunuz' sorusuna "Yok, yok bir sebebi yok. Çok kalabalık ve karışık. Doğal olarak o nedenle camide de yer bulması mümkün değil kimsenin. O nedenle taziyelerimiz sunduk, ayrılıyoruz. Zaten o kalabalık da kimsenin birbirini görmesi mümkün değil. Yani Sayın Bahçeli geliyor mu? Ondan haberim yoktu" yanıtını verdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde