Cenaze fotoğraflarıyla sosyal medyada gündem olan İYİ Parti'li Aylin Cesur'dan açıklama

Cenaze fotoğraflarıyla sosyal medyada gündem olan İYİ Parti'li Aylin Cesur'dan açıklama

Piyade Yüzbaşı Süleyman Şahin’in, 29 Şubat’ta Afyonkarahisar’daki cenaze töreninde poz verdiği iddiasıyla bir haftadır özellikle sosyal medyada eleştirilerin hedefi haline gelen İYİ Parti'li Aylin Cesur sessizliğini bozdu.

Cenaze fotoğraflarıyla sosyal medyada gündem olan İYİ Parti'li Aylin Cesur'dan açıklama
16px
24px
07.03.2020 08:48
ABONE OLgoogle

Cenaze törenindeki hareketi nedeniyle eleştirilen İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur, konuyla ilgili açıklama yaptı. 

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Cesur, "5 gündür, Aziz Şehidimizin hatırasını, kederli ailesinin acısını ve milletimizin yasını gölgeleyen bir hadisenin öznesi olmaktan öncelikle çok üzgünüm" ifadelerini kullanarak olay gününü şöyle anlattı: 

"Olay günü, şehidimizin cenazesi olduğunu öğrenince Isparta Atabey İlçe Kongresinden çıkarak derhal Dinar’a tören alanına geldim.

Cemaat saf tutmuştu. Görevliden öğrendim ki şehidimizin babası protokolde namazdaydı. Bulunduğumuz yerden orası görülmüyordu. Bekledim. Namaz bitti yönlendirmesiyle taziye için ilerlediğimde bitmediğini, selam verildiğini fark ettim, tereddütte kaldım, duaya katıldım. Özeti budur.

"Şehit annesine sarıldı ve poz verdi" diye servis ettikleri bu fotoğraf ise; 16 Şubat’ta yani olaydan 2 hafta önce Isparta Yalvaç'ta, mahalleli kadınlarla konuşurken, bir mahalli ajans tarafından çekilmiş ve 17 Şubat’ta da kendi sosyal medyasında paylaşılmıştır. Şehidimizin ailesi ve cenazesi ile alakası olmayan, 2 hafta öncesine ait bu fotoğraflar, olayı çarpıtmak amaçlı ve kasıtlı olarak servis edildi.

25 yıllık Siyasi Danışmanlık kariyeri olan bir Milletvekiliyim. Allah’a hamdolsun ki; izansız biri değilim. Edep de bilirim, töre de bilirim, iman da bilirim. Açıklamalarımı; Yüce Türk Milleti’nin vicdanına arz ederim."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde