Cemil Simitçi

Cemil Simitçi

Tasarımlarıyla THY personelini giydiren modacı Cemil İpekçi, şimdi de İstanbul'daki binlerce simitçi ve boyacının kıyafetini hazırlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş’ın isteği üzerine çalışmaya başlayan İpekçi, eylülde tasarımını bitirecek.

Cemil Simitçi
16px
24px
06.08.2005 10:53
ABONE OLgoogle

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, THY uçuş personelinin kıyafetlerini tasarlayan modacı Cemil İpekçi’ye, simitçi ve ayakkabı boyacılarına da kıyafet tasarlaması için sipariş verdi. İstanbul sokaklarında şehrin kimliği ile bütünleşen simitçi ve boyacılara yeni bir imaj kazandırmak amacıyla Cemil İpekçi’ye teklif götüren belediye, şimdi bu tasarım çalışmasının sonucunu bekliyor. Halen Bodrum’da bulunan İpekçi, tasarımların ilk aşamasını sonuçlandırmış durumda.

ÇOK ŞAŞIRMIŞ...

Eylül ayında İstanbul’a döndükten sonra tasarımlara son şeklini verecek olan Cemil İpekçi, çalışmasını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a sunacak. Daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve THY gibi kuruluşlardan, tasarım konusunda talep gelmesine hem şaşırdığını, hem de sevindiğini belirten İpekçi’nin İstanbul’un tarihi ve kültürel kimliğiyle örtüşen bir tasarımı, simitçi ve boyacılar için uygun gördüğü öğrenildi.

THY’YE 64 BİN PARÇA

İstanbul sokaklarında hayatını kazanmaya çalışan binlerce simitçi ve boyacıyı giydirecek olan Cemil İpekçi, geçtiğimiz günlerde THY’nin talebi üzerine, hosteslerin kıyafetlerinden, uçakların iç dekorasyonuna kadar tüm tasarımlarını hazırlamıştı. THY’de yeni döneminde, hostes kıyafetlerinde, açık ve koyu mavi, turkuaz, lacivert, pembe ve bej renklere ağırlık veren İpekçi’nin tasarımlarıyla erkek ve kadın personele toplam 64 bin 500 parça kıyafet dikilecek.

SİYAHA TUTKUN MODACI

Etnik tasarımlarıyla tanınan modacı Cemil İpekçi, ‘Royal Academy of Art’ Desen bölümünden 1971 yılında mezun olup, 1975’ten itibaren de kendi moda evini kurarak, tasarımlarını ‘Tzagne’ isimli butiğinde gerçekleştirmeye başladı. İpekçi, 1979 yılında Tzagne’i Nis’e de taşıdı ve 1984 yılına kadar İstanbul’da ve Nis’de olmak üzere iki butik birden çalıştırdı. 1984’de yeniden ülkesine dönüşüden bugüne değin yaşattığı tasarım evinin adı ise Haute Couture. İpekçi’nin koleksiyonlarında çok sevdiği siyah rengine mutlaka yer veriyor.

Star

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde