Cemil Candaş cinayetinde gerekçeli karar! Yolsuzluğa izin vermeyince öldürüldü

Cemil Candaş cinayetinde gerekçeli karar! Yolsuzluğa izin vermeyince öldürüldü

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş’ın öldürülmesine ilişkin bir kişiye ağırlaştırılmış müebbet, iki kişiye 16 yıl, 2 kişiye 8 yıl ve 5 kişiye beraat verdiği kararı gerekçelendirdi.

Cemil Candaş cinayetinde gerekçeli karar! Yolsuzluğa izin vermeyince öldürüldü
16px
24px
27.02.2019 07:26
ABONE OLgoogle

24 sayfalık gerekçeli kararda, imardan ve taşınmazların ruhsatlarının düzenlenmesinden sorumlu olan Candaş’ın belediyede yolsuzluk ve usulsüzlüğe izin vermeyince öldürüldüğü anlatıldı. 

Cinayetin işlendiği dönemde Şişli Belediyesi tarafından kullanılan yapım, kullanma ve yıkım ruhsatlarının düzenlendiği MAKS isimli sisteme kaçak girilmesi sonucunda Keten İnşaat’a ait dört taşınmaz ile Mithat Yılmaz’a ait bir taşınmazın ruhsatlarının düzenlendiği bu durumun Cemil Candaş tarafından öğrenilmesi sonucunda ise Candaş’ın ruhsatları iptal ettiği ve işlemi gerçekleştirenler hakkında suç duyurusunda bulunduğu anlatıldı. Sanık Mithat Yılmaz’ın Şişli bölgesinde kaçak binalara belediyeden para karşılığı ve tehditle ruhsat çıkardığı, kendisine ait inşaatın MAKS sistemine kaçak girerek sahte ruhsat oluşturulduğu tespit edildi. Şişli'deki Cemil Candaş cinayeti davasında ceza yağdı

Rıza Keten’in binaya girişte üzerindeki ruhsatlı silahı çıkarmadığı, bu silahı tuvalette Şenol Şahin’e verdiği, Cemil Candaş’ın da resmini gösterdiği kaydedildi. Şahin’in, tuvaletten çıkan Cemil Candaş’a ateş açtığı, güvenlik kamerası görüntülerinde de saldırı sırasında Engin Gölve, Hacı Avcı ve Metin Şentürk’ün de binada bulundukları tespit edildiği anlatıldı.

Seyhan Avşar/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde